maj 31, 2019

Živahno praznovanje občine Poljčane

V Poljčanah so za občinski praznik izbrali 2. junij, zato bodo prihajajoči dnevi pri njih prireditveno zelo pestri. Najbolj slovesno bo nocoj, ko bo župan Stanislav Kovača podelil dve priznanji in Listino občine. Prejeli jih bodo Marko Avguštin, Marjan Golob in Planinsko društvo Poljčane. 

V Poljčane vas v naslednjih dneh vabi več kot 20 prazničnih dogodkov. (Foto; Občina Poljčane)

Župan kritičen do financiranja občin 
Marko Avguštin je prejemnik občinskega priznanja, ker že vrsto let uspešno vodi poljčansko folklorno skupino Košuta, Marjan Golob pa je dejaven v gasilstvu, prav tako je podpoveljnik civilne zaščite. Listino občine bodo dobili člani Planinskega društva Poljčane. Na planinskem orientacijskem tekmovanju so postali državni prvaki v kar treh kategorijah, ob tem so osvojili še eno drugo mesto. Na nocojšnji slovesnosti bodo zagotovo deležni močnega aplavza. Sicer pa so po besedah župana Stanislava Kovačiča tudi ob letošnjem prazniku potegnili črto pod bolj ali manj uspešna prizadevanja v zadnjem letu. Poudarja, da je razvojnih izzivov v lokalni skupnosti vedno veliko, pri čemer bodo še naprej ostali zvesti načelu, da porabijo zgolj toliko denarja kot ga imajo na voljo. Ob tem je kritičen do države, ki ji očita nezadostno financiranje občin. Zadnja leta poljčanska občina varčuje za gradnjo prepotrebne čistilne naprave:

Zabave željni pojdite v Poljčane
V Poljčanah bodo občinski praznik počastili s kopico prireditev. V naslednjih dveh tednih se jih bo zvrstilo več kot 20. Od športno-rekreativnih do zabavno-glasbenih, nekaj bo tudi predavanj in kulturno-umetniških dogodkov. Poljčane bodo te dni tudi evrovizijsko zvenele, saj bosta nastopili Nuša Derenda in Emanuela Bračko. Koncert Nuše Derenda bo nocoj, že v dopoldanskih urah pa v Čebelarskem domu Poljčane pripravljajo Dan odprtih vrat. Jutri bo tekmovanje za Ribiškega carja Poljčan, Godba na pihala Janko Živko Poljčane pripravlja promenadni koncert, obeta se tudi razstava mali pasemskih živali. V nedeljo bo tradicionalni pohod družin na Boč. Podrobnejši koledar prireditev pa TUKAJ. (BF)