marec 13, 2020

Življenje in delo v času korone - Upoštevajmo navodila

Tudi na Radiu Štajerski val smo sprejeli varnostne ukrepe za delo in poslovanje v času epidemije koronavirusa. Že pred dnevi smo zaprli vrata za zunanje obiskovalce, v studiu pa, kot ste verjetno že opazili, trenutno ne gostimo gostov v živo. Sedaj je fokus našega dela in poročanja na epidemiji koronavirusa, vsako uro za vas pripravljamo sveže informacije.

Ostanite doma. Ostanite zdravi. Mi bomo z vami s svežimi informacijami in odlično glasbo na 93,7 in 87,6 MHz ter na spletu..

Za vas smo dosegljivi tudi na naši spletni strani, na kateri lahko oddate vaša sporočila, obvestila, osmrtnice in zahvale. Vaša vprašanja nam lahko pošljete tudi na spletni naslov info@stajerskival.si ali na naš FB profil. Naša številka v delovnem času 03 817 12 10, 03 817 12 11 in izven delovnega časa 031 359 214.

Po nakupih in opravkih le v nujnih primerih
Situacija glede širjenja koronavirusa se zaostruje, javne institucije, vključno s šolami in vrtci, so zaprle svoja vrata oziroma organizirale delo na daljavo. Za vse nas ostajajo polno aktivne zdravstvene službe, za najnujnejše nakupe bodo ostale odprte tudi živilske trgovine, na spletu preverite njihove prilagojene delovne čase. Po nakupih in opravkih pojdite le v nujnih primerih in hkrati to opravite še za koga, ki tega sam ne zmore. Predvsem pa upoštevajmo vsa pravila, ki so sprejeta, za upočasnitev širjenja virusa, na kar skrajno resno opozarja dr. Vojko Flis, direktor UKC Maribor. Bodimo strpni drug do drugega in potrpežljivi, ti časi bodo minili in življenje si bomo zgradili na novo.

Omejimo socialne stike, zmanjšajmo možnost okužbe
Kolikor je le mogoče, omejite socialne stike. Če je le mogoče, ostanite doma, v krogu družine ali si organizirajte delo na daljavo tudi vi. Vsekakor pa ne pozabite na svoje sosede, sorodnike, starejše, ki so najbolj ranljiva skupina, in jim priskočite na pomoč.

Če kdaj, je zdaj čas, da stopimo skupaj

Zdaj je čas, da podpremo tiste, ki sami ne zmorejo, in tiste, ki morajo ostati na svojih delovnih mestih, da bomo vsi skupaj laže šli skozi težko obdobje in se izognili najtemnejšim scenarijem. Zdaj je čas za strpnost in solidarnost.

Ostanite doma. Ostanite zdravi. Mi bomo z vami s svežimi informacijami in odlično glasbo na 93,7 in 87,6 MHz.

Za nujne primere kontaktirajte klicni center NIJZ o koronavirusu – 080 1404 oziroma svojega osebnega zdravnika. 

POVEZANE INFORMACIJE

Dr. Vojko Flis, direktor UKC Maribor, opozarja na skrajno resnost situacije

Koronavirus - vse strožji ukrepi, vse več zaprtih vrat

V celjski bolnišnici odpovedujejo nenujne posege in preglede