marec 26, 2018

Zlata kuhača ostala v Bistrici ob Sotli

V Bistrici ob Sotli je bilo včeraj zelo živahno. Domačini in obiskovalci od blizu in deleč so se družili na tradicionalnem Jožefovem vintage sejmu in prireditvi Jožeki kuhajo golaž. Zlato kuhačo so si prikuhali domačini pod taktirko Marinke Zorenč.

Zmagovalno bistriško ekipo Športniki je vodila kuharska mojstrica Marinka Zorenč.

Novost: razstava Jožeki skozi čas in kip kopuna
Sejemska golažijada, ki jo pripravljata Gostišče Šempeter z gostincem Srečom Kunstom in tamkajšnje turistično društvo, je tudi letos navdušila s prepletom starodavnosti in sodobnosti. Na tradicionalnem vintage Jožefovem sejmu se je z domačimi pridelki in izdelki predstavljalo okoli 50 ponudnikov. Na sprehodu med dobro založenimi stojnicami smo se lahko ustavili v vintage "frizeraju" in "šmenkeraju", se preizkusili v žongliranju ali pa uživali v predstavi Čupakabra cirkuških umetnikov, veliko pozornosti so pritegnili tudi stari Tomosi in starodobniki. Novost sta bila nova fotografska razstava "Jožeki skozi čas" in odprtje kipa kopuna, ki velja za lokalno kulinarično specialiteto. Tudi glasbe in plesa ni manjkalo. Na odru je imela glavno besedo skupina Abba show, zaigrale so godbe na pihala, hrvaški tamburaši in mnogi drugi godci. Dobrojedci so lahko izbirali med 20 vrstami golaža, v kuhanju katerega so se pomerile ekipe iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Madžarske in Avstrije, v vsaki ekipi pa je bil vsaj en Jožek ali Jožica. Po oceni komisije je kuhalnico najbolje vrtela domača ekipa Športniki pod vodstvom Marinke Zorenč. Njenemu receptu za najokusnejši golaž prisluhnite v spodnjem posnetku. Prav tako vtisom obiskovalcem. (SP)

Datoteke

Obiskovalci o vtisih

Marinka Zorenč o zmagovalnem golažu