februar 7, 2020

Zlata lisica se seli v Kranjsko Goro

„Potem ko smo preverili vse dejavnike, ki bodo vplivali na vremensko situacijo v Mariboru v prihodnjih dneh, smo se predstavniki FIS skupaj z organizacijskim komitejem odločili, da tekme preselimo v Kranjsko Goro,“ je sporočil kontrolor Markus Mayr. Najboljše smučarke sveta se bodo na Zlati lisici pomerile prihodnji konec tedna.

V Mariboru so začeli progo zasneževati že v prvi polovici lanskega decembra, zasneževali so z 21 topovi. Kljub trudu je danes na progi premalo kompaktnega snega. (Foto: Zlata lisica)

Zlata lisica se bo iz Maribora v Kranjsko Goro selila osmič. Organizatorjem je vreme preveč nagajalo, kljub vsem naporom niso uspeli zagotoviti proge, ki bi zagotovila uspešno izvedbo tekmovanja 15. in 16. februarja. „Zato smo bili vsi odgovorni za odločitev enotni, da glede na te razmere ne tvegamo z organizacijo tekmovanja v Mariboru, saj bi s tem sredi sezone lahko izgubili tekmovalni vikend za izvedbo ženskega svetovnega pokala. Zahvaljujoč takšni skupni odločitvi bo tekmovanje za Zlato lisico vseeno mogoče izvesti v Sloveniji,“ je v svoji obrazložitvi odločitve zapisal tekmovalni direktor ženskega svetovnega pokala in snežni kontrolor FIS Markus Mayr ter dodal: „Osebno mi je žal za vse v Mariboru, ki ste trdo delali za uspešno izvedbo tekmovanja. Žal pa so tople temperature in močan veter preprečile nadaljnjo uspešno preparacijo proge. Narave tudi najbolj sodoben zasneževalni sistem, žal, ni uspel premagati.“ (AD)