januar 7, 2017

Zlata lisica v znamenju slovesa Tine Maze

Vikend bo v Mariboru v znamenju Zlate lisice. Tokratno si bomo še posebej zapomnili, saj bo na pohorski strmini svojo profesionalno smučarsko pot še uradno zaokrožila naša najboljša smučarka Tina Maze. Zlato lisico tudi tokrat spremlja še ostalo pestro dogajanje.

Tina Maze bo pred domačimi navijači sklenila svojo bogato športno pot.

Rekorden obisk?
Na Zlati lisici se bodo že 53. predstavile najboljše alpske smučarke na svetu. V soboto je na sporedu veleslalom, v nedeljo še slalom. „Tekmovanje bo neposredno prenašalo kar 12 držav, s posnetki še dodatnih 15. Računam, da lahko podremo rekord, pred štirimi leti smo imeli kar 21 milijonov gledalcev. Na sami tekmi pričakujemo dnevno okrog 15 tisoč gledalcev, za katere smo pripravili dodatna parkirišča, toda še bolj pomembno je, da bo mestni avtobus številka 6 vozil brezplačno in okrepljeno,“ napoveduje generalni sekretar organizacijskega odbora Zlate lisice Srečko Vilar.

Bo Tina peljala „na polno“?
Na startu veleslaloma in slaloma bo po šest Slovenk. V soboto bodo nastopile Ana Drev, Tina Robnik, Katarina Lavtar, Ilka Štuhec in Meta Hrovat ter seveda Tina Maze, zanjo bo to poslovilna tekma. Še vedno pa ugibamo, ali se bo s starta podala „na polno“, ali pa pripravlja kakšno presenečenje. V nedeljo bomo na slalomu pesti držali za Ano Bucik, Marušo Ferk, Meto Hrovat, Ilko Štuhec, Sašo Brezovnik in Klaro Livk.

Pokali iz Steklarne Rogaška
Najboljše lisičke bodo dvignile pokale, ki jih za Zlato lisico že tradicionalno izdelujejo v Steklarni Rogaška. Nekaj zanimivosti o pokalih je preveril Žiga Deršek, prisluhnite v spodnjem posnetku. Kristijan Šmid pa je preveril še nekaj podrobnosti o pripravljenosti proge, slovesu Tine Maze, prometnem režimu in brezplačnih avtobusih iz središča mesta. Še več o Zlati lisici pa TUKAJ. (AD)

Povezani prispevki: 
S TONETOM VOGRINCEM O 53. ZLATI LISICI

Datoteke

Žiga o pokalih Steklarne Rogaška

Kristijan o pripravah na Zlato lisico