Zlati celjski maturanti

13.07.2015

Matura je končana, začenjajo se počitnice.

Državni izpitni center je objavil rezultate spomladanskega roka splošne mature. Zlatih maturantov je v Sloveniji letos 320. Med njimi so tudi dijaki celjskih gimnazij.

Na I. gimnaziji v Celju 19 zlatih maturantov
Splošno maturo so dijaki v tem šolskem letu opravljali na štirih celjskih gimnazijah. Na I. Gimnaziji v Celju so z letošnjo bero zlatih maturantov zelo zadovoljni. Kar 19 njihovih dijakov je na maturi doseglo 30 točk ali več. Dve dijakinji sta osvojili celo vse točke. Sicer pa je maturo v spomladanskem roku na I. gimnaziji opravljalo 205 dijakov, uspešnih jih je bilo 98 odstotkov. Nič manj niso zadovoljni na Gimnaziji Celje – Center. Letos bodo zlata maturitetna priznanja prejeli trije dijaki, ki so se na zrelostnem izpitu odrezali najbolje. Maturo je na gimnaziji opravljalo 208 dijakov, uspešnih je bilo 99 odstotkov maturantov. Na Gimnaziji Lava imajo letos dve zlati maturantki, uspeh maturantov pa je bil 95-odstoten. Na Ekonomski gimnaziji zlatih maturantov letos nimajo, maturo pa je uspešno opravilo 67 odstotkov dijakov.

Pravi izzivi se šele začenjajo
Matura je prvi večji izziv vsakega mladostnika, preden zakoraka na pot odraslosti. Največji izzivi, kot sta študij in zaposlitev, šele prihajajo. Ravnatelja I. Gimnazije v Celju Antona Šepetavca smo povprašali, kaj ob podelitvi spričeval polaga na srce zdaj že nekdanjim dijakom. Njegovemu odgovoru lahko prisluhnete na spodnji povezavi. (NS)

ANTON ŠEPETAVC V POPOTNICI MATURANTOM
Štajerski val v sliki