marec 31, 2020

Zlati grb občine Kozje podjetniku Francu Mlakarju

V Kozjem zaradi koronavirusa ne bodo mogli proslaviti občinskega praznika. Kljub temu so občinski svetniki včeraj potrdili dobitnike letošnjih občinskih priznanj in nagrad. Najvišje priznanje, zlati grb občine, bo prejel podjetnik Franc Mlakar.

Franc Mlakar v podjetniških vodah že več kot 40 let. (Foto: Dnevnik)

Občinski grbi za podjetnika in kulturnika
Koronavirus je odpihnil tudi občinski praznik občine Kozje, ki ga sicer obeležujejo aprila. Kozjani ga bodo po napovedih kozjanske županje Milence Krajnc proslavili po zajezitvi epidemije koronavirusa, ko načrtujejo tudi niz drugih prireditev in slavnostnih odprtij naložb, ki so jih opravili v zadnjem letu. Klub izrednim razmeram pa so tamkajšnji občinski svetniki na včerajšnji dopisni seji potrdili prejemnike letošnjih občinskih priznanj in nagrad. Najvišje priznanje občine bo prejel dolgoletni podjetnik Franc Mlakar, lastnik in direktor podjetja Termoglas s sedežem v Boštanju, ki je hkrati tudi direktor podjetja Vizij Mlakar s sedežem v Kozjem in lastnik prve avtopralnice v občini Kozje, razlaga županja Milenca Krajnc.

 

Srebrni grb bo za dolgoletno ustvarjalno delo prejel vsestranski kulturnik Franci Černelč.

Občina Kozje se bo z bronastim grbom za uspešno poslovanje zahvalila podjetju Makop iz Kozjega. Podelila bo tudi dve denarni nagradi, razveselila se jih bosta Tenis klub Kozje in Gobarsko društvo Kozjansko. (SP)