september 13, 2017

Zlati vojniški grb duhovniku

V začetku oktobra bo svoj praznik slavila Občina Vojnik. Občinski svet je potrdil letošnje nagrajence. Kdo bo dobil zlati, kdo srebrni in kdo bronasti grb?

Po podatkih Statističnega urada Slovenije je občina Vojnik leta 2014 štela okoli 8.650 prebivalcev. Najbolj aktivnim vsako leto podelijo občinska priznanja. (Foto: Občina Vojnik)

Nagrajeni posamezniki in društva
Najvišje letošnje priznanje, zlati vojniški grb, si je prislužil dr. Vinko Kraljič, za duhovno vodenje in delo v župniji Črešnjice in v drugih župnijah. Z njim se mu bodo Vojničani zahvalili tudi za ohranjanje kulturne dediščine, za glasbeno ustvarjanje in za vsestransko pomoč ljudem v stiski. Srebrnih priznanj se bosta razveselili dve društvi z okroglima jubilejema. Smučarsko društvo Vizore letos praznuje 30-letnico, Čebelarsko društvo Vojnik pa je dejavno že 70 let. Z bronastim grbom se bodo zahvalili kulturnici in prostovoljki Mihaeli Hren iz Lemberga, gasilcu Francu Ravnaku iz Frankolovega ter Dragici Mirnik iz Višnje vasi, ki skrbi za lepše življenje invalidov.

Tudi županova priznanja
Ob prazniku bo župan Branko Petre podelil tudi županova priznanja, aktivnim posameznikov iz različnih vojniških krajevnih skupnosti. Nagrajeni bodo Darja Flis, Jože Koštomaj, Marjan Vranc, Marija Gobec, Milan Lončarevič, Boštjan Selčan, Miran Kovač, Nataša Kovačič Stožir in Aleksandra Vrbič. Tako za grbe kot za priznanja župana je pristojna občinska komisija prejela veliko predlogov, skupaj kar 192 predlogov. (AD)