junij 6, 2016

Zlatorog izgubil - košarkarski naslov Heliosu

Košarkarji laškega Zlatoroga so v Domžalah izgubili četrto tekmo finalne serije s 56:64 in lahko le športno čestitali Domžalčanom za naslov državnih prvakov. Helios je prevladoval skozi večino tekme, Zlatorog pa ni našel rešitve, da bi gostitelje v končnici ujel ali prehitel.

Z laške košarkarje se tokrat ni izšlo po načrtih, naslov najboljšega v državi je drugič v zgodovini osvojil domžalski Helios. ( Foto: FB KK Zlatorog Laško)

Domači teren ni pomagal
V celotni seriji je bil za najbolj koristnega igralca izbran Domžalčan Marjan Čakarun, ki je bil na sinočni tekmi tudi najboljši strelec z 19 točkami, po tekmi je povedal: "Zahvalil bi se soigralcem. Kapo dol fantom. Težko je bilo pričakovati in malo ljudi je verjelo, da bomo uspeli napraviti to kar smo. Vsak iz naše ekipe je v ta finalni niz vložil največ in na koncu nam je uspelo zmagati. Domač parket je odločil borbo za prvaka, poprej pa smo uspeli dve tekmi dobiti v gosteh. Prvaki smo, sezona je zaključena!" Laščanom tako ni uspelo izkoristiti prednosti domačega terena, na obeh tekmah v Treh Lilijah so izgubili. Trener Aleš Pipan je misli strnil takole: "Dogajanje na paketu je pokazalo, kdo je v tem trenutku boljši. Čestitke ekipi Helios Sunsev za zaslužen naslov državnega prvaka. Bili so bolj osredotočeni, pametni v odločilnih trenutkih napravili so manj napak od mojih fantov. Čestitam tudi njim. Mi smo najboljše tekme te sezone odigrali pred finalom. Nato nismo bili pravi. Igrali smo v valovih, kar v takšnem nizu ni dovolj. Imeli smo premalo razpoloženih igralcev. Ko smo bili v vodstvu in imeli upanje, da dokončno napravimo preobrat, smo začeli delati začetniške napake. To se na odločilnih tekmah ne sme dogajati, zato so Domžalčani zasluženo slavili zmago in naslov." (MK)

Izidi tekem:

1. tekma, nedelja, 29. maja:
ZLATOROG LAŠKO : KRKA 62:64

2. tekma, torek, 31. maja:
HELIOS SUNS : ZLATOROG LAŠKO 52:55

3. tekma, petek, 3. junija:
ZLATOROG LAŠKO : HELIOS SUNS 65:77

4. tekma, nedelja, 5. junija:
HELIOS SUNS : ZLATOROG LAŠKO 64:56