februar 18, 2016

Zlatorog izločil Olimpijo, v polfinalu tudi Tajfun

Košarkarji Zlatoroga so v četrtfinalu Pokala Spar še drugič premagali ljubljansko Olimpijo in napredovali v polfinale. Polfinalist je tudi Tajfun, ki je izločil Šenčur. Tretjemu predstavniku s Celjskega, Hopsom, preboj na finalni turnir četverice ni uspel.

Šentjurski Tajfun je odigral prvo tekmo sezone v svoji matični dvorani v Hruševcu, tekme lige ABA namreč igra v celjskem Golovcu.

Pokazali trmo in nepopustljivost
Laščani so na torkovi prvi tekmi četrtfinala pred domačimi navijači slavili za točko, sinoči so bili v Tivoliju od Olimpije boljši za pet točk. "Za nami je težka tekma, na kateri smo prikazali dobro predstavo. Vzdržali smo vse pritiske in vse do štirih minut pred koncem srečanja kontrolirali potek igre. Domačini so tedaj, po naših napakah, povedli za šest točk. Na plano sta takrat prišli naša trma in nepopustljivost. Mi kljub tej zmagi ostajamo čvrsto na tleh," je po zmagi povedal trener Aleš Pipan, ki je na klop Laščanov sedel decembra, ko se je klub zaradi neprimernega odnosa poslovil od Predraga Milovića.

Na drugi tekmi spočil igralce
Državni prvak, šentjurski Tajfun, je večino dela opravil že na prvi tekmi četrtfinala, ko je v gosteh za 24 točk premagal GGD Šenčur. Poraz s 57:63 na drugi tekmi v domači dvorani Hruševec, kjer so odigrali prvo tekmo letošnje sezone, jim tako ni preprečil preboja na finalni turnir najboljše četverice. "V dveh dneh smo odigrali dve tekmi, vsaka je bila svoj polčas, najbolj pomembno je, da smo napredovali v naslednji krog," je po slabi drugi tekmi dejal trener Dejan Mihevc, ki je nekoliko spočil nosilce igre. Ob tem ga skrbijo poškodbe, ki ekipo, ki sicer igra jadransko ligo ABA, pestijo že nekaj časa. V pokalnem polfinalu Šentjurčane čaka težka tekma, nasprotnik bo novomeška Krka.

V glavah zmagovalci, na parketu poraz
Za polfinale so se borili tudi Hopsi s Polzele. Po prvi tekmi četrtfinala jim je dobro kazalo, saj so Lastovko vodili za 14 točk. Včeraj pa so na gostovanju v Domžalah klonili, Lastovka jih je premagala s 85:66 in se bo tako v polfinalu pomerila z Zlatorogom. "Ekipa Lastovke si je bolj želela zmage. Očitno smo mi na tekmo prišli samo igrati. Naša obramba na tej tekmi je bila le senca tiste, ki smo jo prikazali na prvi tekmi. Očitno smo bili v glavah že zmagovalci, zato so nasprotniki zasluženo zmagali," je po porazu povedal trener Hopsov Boštjan Kuhar.

Gostitelj Hala Tivoli
Finalni turnir četverice bo konec tedna v ljubljanski Hali Tivoli. Polfinale med Tajfunom in Krko bo v petek ob 18:15, med Zlatorogom in Lastovko ob 20:30. Finale bo v nedeljo ob 18:00. (AD)