junij 5, 2020

Znani letošnji konjiški občinski nagrajenci

V mesecu juniju občinski praznik praznuje občina Slovenske Konjice. Konjiški občinski svetniki so na sinočnji seji potrdili prejemnike letošnjih občinskih priznanj. Podelili bodo nagrado občine ter po en zlati, srebrni in bronasti grb.

Godba napihala Slovenske Konjice bo prejela nagrado občine. Takole so godbeniki vadili v času karantene. (Foto: FB Godba na pihala Slovenske Konjice)

Prireditev bo, a nekoliko okrnjena
Svetniki občine Slovenske Konjice so bili pri odločanju o letošnjih nagrajencih enotni in so jih potrdili soglasno. Nagrado občine so namenili Godbi na pihala Slovenske Konjice, ki konjiško občino že več kot devet desetletij predstavlja v širši okolici, v drugih slovenskih krajih in tudi v tujini. Zlatega konjiškega grba se bo razveselil podjetnik Ivo Križnič. Kot so zapisali v obrazložitvi, je ob svojem delu, podpornik različnih društev in prostovoljnih organizacij v lokalnem okolju in širše. Srebrni konjiški grb bo šel letos v roke Območnemu društvu invalidov Dravinjske doline, ki je v lanskem letu praznovalo 50-letnico delovanja. Konjičani bodo podelili tudi bronasti grb, ki ga bo prejela Katja Temnik. Nekdanja kapetanka košarkarske reprezentance Slovenije je po prevzemu domače zeliščarske kmetije Majnika lani postala inovativna mlada kmetica po izboru javnosti, je tudi nosilka priznanja za najboljšega podjetnika v kmetijstvu. Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku bo v Slovenskih Konjicah na dan, ko občina praznuje, in sicer 30. junija, bo pa prilagojena trenutni situaciji povezani z novim koronavirusom. (NS)