december 5, 2018

Končno znani tudi občinski svetniki v Rogaški Slatini

Končno so znani rezultati volitev v občinski svet občine Rogaška Slatina, kjer so morali na enem izmed volišč zaradi nepravilnosti ponoviti volitve. V 20-članskem občinskem svetu je največ - 6 svetniških mest dobila SD, sledi SDS.

V 20-članskem občinskem svetu občine Rogaška Slatina bodo svetniki iz osmih strank in list. ( Foto: občina Rogaška Slatina)

Kot smo že poročali, so morali v Rogaški Slatini na enem volišču - Spodnjem Negonju v drugem krogu volitev ponoviti glasovanje za občinske svetnike. V prvem glasovanju je namreč na tem volišču prišlo do napačnega razdeljevanja glasovnic, čemer smo pisali TUKAJ. V 20-članskem občinskem svetu, v katerega se je uvrstilo 8 strank in list, je po podatkih občinske volilne komisije največ, 6 svetniških mandatov dobil SD. Sledi mu SDS s štirimi občinskimi svetniki. Po dva svetnika imajo NSi, DESUS, SLS in Nestrankarska lista za razvoj Rogaške in podeželja, po enega pa SMC in Nestrankarska lista Toneta Plevčaka za prihodnost. Imena občinskih svetnikov najdete TUKAJ. V občini Rogaška Slatina so sicer že v prvem krogu volitev dobili župana, sedmi mandat je dobil Branko Kidrič, ki je premagal Andrejko Flucher. (SP)