december 14, 2018

BQL, Nika Zorjan in Isaac Palma v Kristalni vasi

Te dni obiskovalce vabi tudi praznično okrašena Rogaška Slatina. V Kristalni vasi na Evropski ploščadi se ob koncih tednov marsikaj dogaja. Prisluhnete lahko različnim koncertom, se udeležite delavnic in različnih predstavitev. Tudi drsate lahko.

Drsanje v Kristalni vasi je brezplačno, če imate svoje drsalke. Sicer si jih lahko izposodite za simbolično ceno. (Foto: FB Kristalna vas)

Za svetel adventni čas
Središče Kristalne vasi so hišice v obliki kristalčkov, s čimer želijo poudariti glavni značilnosti Rogaške Slatine - vodo in steklo. "Sneg kristalizira, led kristalizira, voda spreminja oblike, vse v prosojni zgodbi zime in pričakovanja svetlobe, ki pronica skozi," pravijo v Ustanovi Kristalna vas. Cilj je v Rogaški Slatini pričarati svetel adventni čas ter ljudi privabiti v središče mesta, na Evropsko ploščad, na prijetno druženje, ki ga vsak konec tedna popestrijo z glasbo, programom za otroke, adventnim sejmom in tudi drsališčem.

Utrinek z enega od letošnjih večerov v Kristalni vasi. (Foto: Štajerski val)

Kaj prinaša ta vikend?
To soboto bodo v Rogaški Slatini na svoj račun prišli zlasti najmlajši obiskovalci. Najprej bodo lahko uživali na delavnicah z Zinko Črepinko, ki jim bo sledil koncert skupine BQL in Nike Zorjan. Tudi nedelja bo pestra, gasilci PGD Rogaška Slatina pripravljajo praznični dvig z lestvijo, obeta se lutkovna predstava Praznični čas tečnega jazbeca, ki jo pripravlja Vrtec Rogaška Slatina. Nastopil bo Mešani pevski zbor KD Anton Stefancioza iz Rogatca, prihaja Issac Palma, dogajanje pa bo popestril še ognjeni šov. Podrobnejši program letošnje Kristalne vasi najdete TUKAJ. (NS)