maj 29, 2020

Zreče ob prazniku v bolj negotovo prihodnost

Danes praznuje Občina Zreče. Prejemniki nagrad, grbov občine, bodo na te morali še malo počakati. Sicer pa po uspešnem letu od lanskega praznika ob letošnjem vstopajo v negotovo obdobje, ocenjuje župan. A verjame, da je občina dovolj močna, da prenese tak izziv.

Predvsem posledice koronavirusa občuti turizem, pravi župan Boris Podvršnik, a poudarja, da je občina še vedno gospodarsko močna. (Foto: Občina Zreče)

Današnji 29. maj je praznik Občine Zreče. Župan Boris Podvršnik pravi, da bo letošnji praznik seveda drugačen kot v minulih letih. Ne bo prireditev ob prazniku, občinski nagrajenci bodo morali na nagrade počakati na zgodnje poletje ali jesen – odvisno od možnosti, ki jih bodo nudili ukrepi. In kdo so nagrajenci?

Morda se jim pridružijo še prejemniki medalj in priznanj na področju varnosti ter zaščite in reševanja. Občina je namreč sprejela nov pravilnik, s katerim bi se lahko zahvalili ljudem, ki so se v času epidemije posebej izkazali. A to bo, kot še pravi Podvršnik, na vrsti jeseni.

Uspešno leto od minulega praznika
Sicer pa leto od zadnjega praznika župan ocenjuje kot zelo uspešno:

Bolj negotovo je leto, ki se začenja z današnjim praznikom, saj bo vse potekalo v senci posledic epidemije koronavirusa. Podvršnik o prihodnosti razmišlja:

V Zrečah največ stavijo na Roglo, kjer bo Pot med krošnjami z junijem dopolnil še adrenalinski tobogan, pa tudi na Terme Zreče ter ponudnike zelenega in nemnožičnega turizma. (TMG)