oktober 3, 2019

Zreče srebrne na svetovnem okoljskem tekmovanju

Občina Zreče je na svetovnem okoljskem tekmovanju Communities in Bloom osvojila srebrno priznanje. Prepričala je z odgovorim odnosom do okolja ter prizadevanji za trajnostni razvoj in kakovostno bivanje.

Župan Boris Podvršnik ob podelitvi nagrade v Kanadi. (Foto: občina Zreče)

"Zelena dežela z zelenim srcem"
Občina Zreče je kot edina slovenska predstavnica na tekmovanju Communities in Bloom osvojila srebrno priznanje. Ena od članic ocenjevalne komisije je ob tem Zreče opisala z besedami: "Ste zelena dežela z zelenim srcem". Komisija je občino sicer obiskala v začetku poletja in pod drobnogled vzela Zreče, Stranice in Roglo. Pohvalila je odgovoren odnos občine do okolja ter njena prizadevanja za trajnostni razvoj in kakovostno bivanje. Podelitve priznanj v Yarmouthu v Kanadi se je udeležil zreški župan Boris Podvršnik. Ob vrnitvi domov ni skrival zadovoljstva:

Svoje občine so imele v tekmovanju še Kanada, Združene države Amerike, Velika Britanija, Irska, Belgija, Italija, Madžarska in Hrvaška.

V sožitju z naravo tudi Pot med krošnjami 
Župan Podvršnik je prepričan, da je Slovenija z Zrečami komisijo prepričala kot zelena destinacija, ki lahko ljudem ponudi produkte, ustvarjene v sožitju z naravo, med katerimi velja izpostaviti njihovo najnovejšo turistično atrakcijo Pot med krošnjami:

Priznanje Communities in Bloom je, kot še poudarja Podvršnik, na eni strani nagrada zreškim ljudem, njihovemu turizmu in ekipi, ki je ta projekt vodila, na drugi strani pa tudi pokazatelj visoke stopnje vsesplošnega razvoja občine Zreče. (SP)