junij 26, 2018

Zreče v tekmovanju Entente florale

Zreče sodelujejo v evropskem tekmovanju v urejenosti mest in vasi Entente florale. Minuli konec tedna so gostili člane ocenjevalne komisije. Ti so pozorno pregledali urejenost Zreč in Rogle, vtise pa za zdaj zadržali zase. Razkrili jih bodo konec septembra. Se Zrečanom obeta zlato?

Člani mednarodne ocenjevalne komisije Entente florale so se v Zrečah in na Rogli zadržali dva dni. Rezultate bodo razkrili septembra.

Leta 2003 srebro, zdaj želijo zlato
Po besedah župana Borisa Podvršnika so se na tekmovanje pripravljali dobri dve leti, izboljšali so tako videz kot kakovost bivanja v lokalni skupnosti:"Veliko smo postorili, ob tem pa se zavedamo, da je pred nami še veliko dela. Izzivov pravzaprav ni nikoli konec. Zato so dobrodošla priporočila članov ocenjevalne komisije o tem, kako snovati razvoj, da bo prijazen do ljudi in okolja," je poudaril župan. Predstavnik naše države v mednarodni ocenjevalni komisiji je konjiški arhitekt Anton Schlaus, ki pravi, da kriterije iz leta v leto zaostrujejo. Pozorni so na številne podrobnosti. "V ospredju pa so prizadevanja za trajnostni razvoj, ekologija, načrtovano planiranje, pozorni smo tudi na turistično ponudbo, saj gre za okolje s turističnimi ambicijami," je za naš radio povedal Schlaus. Krajšemu pogovoru z njim prisluhnite v spodnjem posnetku. Spomnimo, da so Zreče že leta 2003 tekmovale v Entete florale, takrat so osvojile srebro. Zdaj upajo na zlato. Ali jim bo uspelo, bo znano čez približno tri mesece. Zaključna prireditev s podelitvijo priznanj bo 22. septembra na Irskem. (BF)

Datoteke

ČLAN KOMISIJE ANTON SCHLAUS