september 28, 2018

Zreški GKN Driveline savinjsko-zasavska gazela

Lahko se zgodi, da bo podjetje GKN Driveline iz Zreč Slovenska gazela 2018. Postala je namreč savinjsko-zasavska gazela in se tako uvrstila v finalni izbor najboljših hitro rastočih podjetij pri nas. Zmagovalko bodo med šestimi regijskimi gazelami razglasili konec oktobra.

GKN Driveline iz Zreč se je z osvojenim nazivom regijske gazele uvrstil v finalni izbor za Slovensko gazelo 2018. (Foto: GKN Driveline)

Naziv je dobrodošla motivacija za naprej
Slovenska gazela je izbor, s katerim družba Dnevnik promovira poslovno drznost, inovativnost in mednarodno uspešnost slovenskih podjetij. Med tremi finalisti za savinjsko-zasavsko regijo sta bila še družinsko podjetje KGL, družinsko podjetje s 70 zaposlenimi iz Litije, ki prav tako deluje v avtomobilski industriji, in Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah, ki z 18 strokovnjaki nudi oskrbo za male in velike živali, lani pa je podjetje ustvarilo 1,35 milijona evrov. 

Zreški GKN Driveline glavnino proizvodov izvozi 
Družba GKN Driveline s 450 zaposlenimi je lani ustvarila 83 milijonov evrov prihodkov. Vse v avtomobilski industriji, saj je specializirana za proizvodnjo homokinetičnih zglobov in polgredi. "Sinoči smo se prejetega naziva regijske gazele zelo razveselili, predstavlja nam nagrado za preteklo delo in motivacijo za naprej," je za naš radio povedal direktor Peter Smole.  Skoraj vse proizvode prodajo na tujih trgih, letos beležijo 23-odstotno rast. V naslednji petletki načrtujejo dinamično poslovanje in transformacijo, ki jo prinaša moderna tehnologija. Sicer pa podjetje v središče svojega delovanja postavlja vrednote, kot so vlaganje v znanje, razvoj osebnega potenciala in družbeno odgovornost. Krepijo tudi okoljsko ozaveščenost z zmanjševanjem vpliva na okolje. Direktorja Petra Smoleta smo med drugim vprašali, kaj sporoča vladi ob začetku njenega mandata. Kratkemu pogovoru prisluhnite v spodnjem posnetku (BF) 

Datoteke

DIREKTOR PETER SMOLE