Zreški taborniki na Japonskem

17.08.2015

Zreške tabornike je med drugim navdušil park v Okoyami.

Manjša skupina zreških tabornikov iz Rodu zelena Rogla se je s prijetnimi vtisi vrnila s svetovnega skavtskega srečanja na Japonskem. Nekaj časa so izkoristili tudi za obisk zanimivih kotičkov te mistične dežele.

Stičišče kultur
Svetovni skavtski tabor Jamboree je priložnost za druženje in izmenjavo izkušenj. Letošnje poletje so se mladi zbrali v mestu Kirarahama v perfekturi Ymaguchi. 33.800 jih je prišlo iz različnih koncev sveta. Sodelovali so v delavnicah o kulturi, naravi in znanosti ter pomagali v lokalni skupnosti. Organizirali so prireditve, tudi mednarodni kulturni dan, kjer so predstavili domačo kulinariko in preskušali dobrote ostalih dežel.

Parki, templji in muzeji
V sklopu slovenske tritedenske taborniške odprave so zreški skavti v deželi vzhajajočega sonca nekaj dni izkoristili tudi za odkrivanje kulturnih in naravnih znamenitosti. V mestih Kjoto, Naro, Osako, Okoyamo, Bezen in Kurašiki so si ogledali nekaj muzejev, tampljev in parkov. Čas so si vzeli tudi za obisk otoka Miyajima, ki se ponaša z največjimi tori vrati v vodi. Odpravo je organizirala Zveza tabornikov Slovenije, stroške pa so krili starši udeležencev. (BF)
Štajerski val v sliki