avgust 17, 2015

Zreški taborniki na Japonskem

Manjša skupina zreških tabornikov iz Rodu zelena Rogla se je s prijetnimi vtisi vrnila s svetovnega skavtskega srečanja na Japonskem. Nekaj časa so izkoristili tudi za obisk zanimivih kotičkov te mistične dežele.

Zreške tabornike je med drugim navdušil park v Okoyami.

Stičišče kultur
Svetovni skavtski tabor Jamboree je priložnost za druženje in izmenjavo izkušenj. Letošnje poletje so se mladi zbrali v mestu Kirarahama v perfekturi Ymaguchi. 33.800 jih je prišlo iz različnih koncev sveta. Sodelovali so v delavnicah o kulturi, naravi in znanosti ter pomagali v lokalni skupnosti. Organizirali so prireditve, tudi mednarodni kulturni dan, kjer so predstavili domačo kulinariko in preskušali dobrote ostalih dežel.

Parki, templji in muzeji
V sklopu slovenske tritedenske taborniške odprave so zreški skavti v deželi vzhajajočega sonca nekaj dni izkoristili tudi za odkrivanje kulturnih in naravnih znamenitosti. V mestih Kjoto, Naro, Osako, Okoyamo, Bezen in Kurašiki so si ogledali nekaj muzejev, tampljev in parkov. Čas so si vzeli tudi za obisk otoka Miyajima, ki se ponaša z največjimi tori vrati v vodi. Odpravo je organizirala Zveza tabornikov Slovenije, stroške pa so krili starši udeležencev. (BF)