september 10, 2019

Zvonimir Blažun-Puby prejel plaketo občine

V občini Rogatec septembra praznujejo občinski praznik. Na osrednji prireditvi s podelitvijo občinskih priznanj je najvišje priznanje za uspešno delo prejel Zvonimir Blažun, ki je z družinskim podjetjem Puby land aktiven že 40 let.

Letošnji občinski nagrajenci občine Rogatec s podžupanjo Mojco Šmit. (Foto: Jože Strniša)

Blažun podjetnik z občutkom za ljudi
Na slovesnosti ob prazniku občine Rogatec so bili v ospredju občinski nagrajenci – dva posameznika, pevski zbor in glasbena skupina. Najvišje priznanje, plaketo občine, je prejel Zvonimir Blažun, ki je z družinskim podjetjem Puby land v Rogatcu in tudi širše aktiven od leta 1979. "Njegovo podjetje se je v začetku ukvarjalo z gostinstvom in turizmom, kjer je od samega začetka s strokovnim in inovativnim delom prispevalo k prepoznavnosti kraja in občine. V zadnjem času se podjetje ukvarja tudi z gradbenimi in storitvenimi dejavnostmi na območju Rogatca in Rogaške Slatine. Gradijo stanovanjske in poslovne objekte za lastne potrebe in potrebe trga. Pravkar podjetje adaptira in ureja staro gostilno v samem trškem jedru. S tem bo Rogatec pridobil nočitvene kapacitete, ki so nujne za razvoj turizma," so med drugim zapisali predlagatelji nagrade in dodali, da gre za družino, ki ima močno obrtniško tradicijo z občutkom do domačega kraja in ljudi. Blažun, ki ob podelitvi ni skrival zadovoljstva, je o svojem dosedanjem delu povedal:

Obrtnik, glasbena skupina in pevski zbor
Priznanje občine je prejel upokojeni obrtnik Martin Šlamberger, sicer tudi aktiven vinogradnik in večletni predsednik Društva ročnih možnaristov in športnega streljanja Rogatec - Rogaška Slatina. S priznanjem se je za več kot 60 let delovanja okitil tudi ansambel Venus, ki ga večinoma sestavljajo člani, ki izhajajo iz Rogatca, v katerega se radi vračajo tako kot člani Društva prijateljev Rogatca kot tudi nastopajoči na raznih dogodkih v Rogatcu. Denarne nagrade pa se je za ohranjanje kulture zborovskega petja v občini in širše razveselil Mešani pevski zbor Kulturnega društva Anton Stefancioza Rogatec. (SP)