november 29, 2017

Uspešna dražba šentjurske Resevne

Včeraj je bila dražba blagovnice Resevna v središču Šentjurja. Bila je uspešna, najboljši kupec je zanjo ponudil nekaj več kot milijon evrov. Nakup mora uradno še potrditi sodišče.

Resevna (v ozadju) je na šentjurskem Mestnem trgu, kjer je precejšen pretok ljudi, a nikakor ne uspe zaživeti tako, kot si Šentjurčani želijo. (Foto: Štajerski val)

V roke šentjurskega podjetnika?
Blagovnica Resevna je zapuščina nekdaj uspešnega podjetja Resevna, ki je pristalo v stečaju. Kot kaže, bo le dobila novega lastnika. Upraviteljica Jerneja Pečoler je za naš radio potrdila, da je bila včerajšnja dražba namreč uspešna. Poslovni objekt s parkirišči je prodala nekaj nad izklicno ceno, ki je bila 1.028.000 evrov. Kdo je kupec, še ni razkrila, saj vsi postopki še niso končani. Kupec mora po podpisu pogodbe plačati kupnino, nakup mora zatem potrditi še sodišče. Po informacijah, ki krožijo po Šentjurju, je Resevno sicer kupil domači podjetnik, avtoprevoznik Maček, ki je že pred časom kupil in obnovil tudi sosednji objekt, kjer je bila nekoč uprava Resevne. Na naš klic se še ni odzval. Nam je pa Pečolerjeva še dejala, da imajo sedanji najemniki v blagovnici pogodbe še do aprila. (AD)