Poslušajte Štajerski val tudi v aplikaciji Radioplayer

Radio Štajerski val je odslej za poslušanje na voljo tudi v aplikaciji Radioplayer. Na voljo je že za mobilne telefone, kmalu ga bo podpiralo še več naprav: od pametnih zvočnikov do televizorjev. Že zdaj ga podpirata Android Auto in Apple CarPlay.

Aplikacija Radioplayer je ena od možnosti, kako lahko poslušate naš radio.

Radioplayer prinaša sodobno uporabniško izkušnjo, ki je podobna na vseh podprtih napravah. Za slovenske uporabnike je aplikacija že na voljo za mobilne telefone Android in Apple, kmalu bo tudi na pametnih zvočnikih in televizorjih. Že danes lahko Radioplayer namestite na Apple TV, v kombinaciji s telefonom pa sta podprti tudi rešitvi za povezane avtomobile: Android Auto in Apple CarPlay.

Izberite Radioplayer
Aplikacija za poslušanje je na voljo v trgovinah Android Play in App Store. Po namestitvi mora uporabnik izbrati državo. Aplikacija je prevedena v slovenščino, pri čemer se upoštevajo nastavitve telefona oziroma operacijskega sistema. Uporabniki iPhonov morajo tako v regionalnih nastavitvah prednostno izbrati slovenski jezik (Settings – General – Language & Region). Aplikacijo si lahko namestite s klikom na eno od spodnjih ikon: 

V aplikaciji Radioplayer je sicer, poleg radia Štajerski val, še večina slovenskih radijskih postaj, seznam se bo v letu 2024 še podaljšal. Gre namreč za razvojni projekt, ki ga podpira večina slovenskih in tudi evropskih držav. Partnerji v projektu se strinjajo, da je na področju tehnologij dobro sodelovati, tekmovati pa na področju vsebin.

Prihodnost Radioplayerja
Konzorcij evropskih radijskih postaj, ki združuje tako javne kot komercialne radijske postaje, želi z razvojem v aplikacije razvijati storitev, ki bo primerljiva s podobnimi rešitvami za poslušanje pretočne glasbe. Velikost skupine radijskih postaj omogoča tudi, da skupaj sooblikujejo prihodnost radia v avtomobilu. Na preseku različnih tehnologij, tradicionalnega omrežja FM, digitalnega DAB+ ter internetnega oddajanja je Radioplayer tista rešitev, ki prinaša nemoteno poslušanje radia ne glede na tehnologijo.

Aplikacija Radioplayer je sicer le ena od možnosti, kako lahko poslušate naš radio. Naši radijski frekvenci sta 93,7 in 87,6 MHz, poslušanje je omogočeno tudi plek spletne strani, prav tako smo od lanskega leta slišni prek sistema DAB+

Prijetno poslušanje želimo!