junij 9, 2017

Kozjanski in Obsoteljski karateisti proslavili 30 let

Karate Klub Kozjansko Obsotelje je s slavnostno proslavo včeraj obeležil 30. rojstni dan. Klub s sedežem v Rogaški Slatini, ki šteje okoli 130 članov, se v zadnjih letih po rezultatih uvršča v sam vrh najuspešnejših slovenskih klubov.

Člani kluba ob predstavitvi na slovesnosti ob 30. obletnici. (Foto: Karate klub Obsotelje in Kozjansko)

Zanimanje za karate vse večje
Karate klub Kozjansko in Obsotelje deluje na območju nekdanje šmarske upravne enote in šteje okoli 130 aktivnih članov, ki lahko karate trenirajo vsak dan v tednu na štirih lokacijah: v Kozjem, Pristavi pri Mestinju, Šmarju pri Jelšah in Rogaški Slatini. Zanimanje za to borilno veščino je vse večje. »Za karate ni potrebnih posebnih predispozicij, potrebna so dobra volja, vztrajnost in želja po dobri športni vadbi. Šport je primeren za oba spola, ne glede na starost. Naš najmlajši aktivni član je star štiri leta, najstarejši pa 56 let. Imamo ogromno podmladka tako na rekreacijskem kot tekmovalnem področju,« pravi glavni trener in predsednik kluba Miha Romih in kot najuspešnejša člana izpostavlja mlada brata Jana in Bora Hartl, ki sta na zadnjem Balkanskem prvenstvu osvojila tretji mesti v disciplini kat. Uvrstila sta se tudi na evropsko kot svetovno prvenstvo. Z dobrimi rezultati se klub v zadnjih letih uvršča med najuspešnejše slovenske klube.

Najboljši slovenski klub na državnem prvenstvu
Karate kub Kozjansko Obsotelje je vrhunec dosegel leta 2016. Že drugo leto zapored se je namreč izkazal z izvrstno organizacijo državnega prvenstva Slovenije v Podčetrtku in med 52 slovenskimi klubi osvojil največje število medalj. Karate zveza Slovenije je klub zaradi nadpovprečnih rezultatov imenovala za najboljši klub državnem prvenstvu za leto 2016. V pokalnem seštevku so karateisti Obsotelja in Kozjanskega na visokem tretjem mestu. Ob tem so ponosni, da je karate končno postal olimpijski šport, s čimer se je zanimanje zanj še povečalo. Najboljši karateisti sveta bodo leta 2020 prvič nastopili na olimpijskih igrah v Tokiju. Upajo, da v prihodnosti tudi s katerim od njihovih članov. (SP)