avgust 30, 2018

V Šolskem centru Rogaška 54 novincev, tudi vajencev

Tik pred vrati je novo šolsko leto. Nestrpno ga pričakujejo tudi na Šolskem centru Rogaška Slatina, kjer bo znanje nabiralo 275 dijakov. Novost šole je vajeniški program steklar.

Dijakom je od letošnjega maja pod šolsko streho na voljo tudi nova, sodobna steklarska delavnica. (Foto: Radio Štajerski val)

Delovno poletje, jesen z novostmi
Na Šolskem centru Rogaška Slatina izobražujejo v programih gimnazija, tehnik optik in tehnik steklarstva. Letos se vpisuje 54 novincev. Še pet dijakov bo obiskovalo triletni vajeniški program steklar, ki ga bodo v novem šolskem letu izvajali prvič. „Morda se sliši malo, vendar gre za začetek izvajanja programa, zato smo s to številko zelo zadovoljni,“ pravi ravnateljica Dubravka Berc Prah, ki dodaja, da pri programu tesno sodelujejo s Steklarno Rogaška. Med počitnicami sicer na šoli niso počivali. Poletje so izkoristili za priprave na novo šolsko leto. Med drugim so nekdanje prostore knjižnice in čitalnice preuredili v dve novi učilnici, pripravljali pa so tudi razpis za zamenjavo oken na šolski stavbi. Del se bodo lotili v septembru. Novo šolsko leto sicer v slovenskih srednjih šolah in na gimnazijah prinaša pomembno novost. Zaradi sprememb nekaterih zakonov si bodo polnoletni dijaki lahko sami pisali opravičila, starši pa brez njihovega privoljenja ne bodo imeli vpogleda v ocene svojih otrok. Kako spremembo, ki je v javnosti dvignila kar nekaj prahu, komentira ravnateljica Šolskega centra Rogaška Slatina Dubravka Berc Prah, prisluhnite v spodnjem posnetku. (NS)

Datoteke

KOMENTAR RAVNATELJICE DUBRAVKE BERC PRAH