maj 14, 2018

Nastja Mulej: Razmišljanje je veščina

Nihče nas nikoli ni učil razmišljati. Razmišljanje jemljemo za samoumevno. Enako kot dihanje. »Vendar je razmišljanje veščina. In več kot vadimo, bolje nam gre,« pravi mag. Nastja Mulej, edina licencirana trenerka De Bonovih orodij razmišljanja v Sloveniji.

Nastja Mulej, edina licencirana trenerka De Bonovih orodij razmišljanja v Sloveniji, in gostiteljica radijskega srečanja Greta Kokot Rajković.

Verjetno ste že slišali za metodo Šest klobukov razmišljanja, ki jo je Edward de Bono predstavil v knjigi, ki je takoj postala svetovna uspešnica. Šest klobukov razmišljanja s svojim originalnim, praktičnim in pozitivnim pristopom pomaga k boljšemu razmišljanju, sprejemanju odločitev in raziskovanju novih idej. Ta pristop so  osvojili in posvojili že tisoči direktorjev, učiteljev in političnih voditeljev po vsem svetu. Šest klobukov razmišljanja in t.i. lateralno razmišljanje je popolnoma prevzelo tudi našo gostjo Nastjo Mulej, ki je knjigo prevedla v slovenščino in pričela po teh metodah tudi delati in danes je to njena profesionalna pot. Nastja Mulej je priznana predavateljica, promotorka kreativnih načinov razmišljanja, ki sodeluje s številnimi podjetji in de Bonova orodja razmišljanja uspešno uvaja tudi v slovensko šolstvo. 
"Strastno sem se navdušila in njegove metode začela prakticirati, najprej pri sebi, nato pa jih širiti tudi med druge. Verjamem namreč, da se znanje množi, če se deli. Zato ga z veseljem delim ..."
 pripoveduje Nastja, njena energija in smeh pa sta naravnost nalezljivi. Prisluhnite Nastji Mulej v spodnjem posnetku, morda si že kmalu tudi vi nadenete katerega od 6 klobukov razmišljanja in metodo preizkusite pri delu v svoji ekipi.
Aktivirajte posnetek radijskega srečanja na Štajerskem valu s klikom na spodnjo povezavo.  

Galerija slik