september 1, 2017

Šolski center Rogaška z rekordnim vpisom in jubilejem

Šolsko leto se je začelo in šolarji so zopet sedli v šolske klopi. Prag šole je prestopilo tudi 270 dijakov, ki obiskujejo Šolski center Rogaška Slatina. Poleg rekordnega vpisa bo šolsko leto v znamenju praznovanja 70-letnice šole.

Vsem učencem in dijakom želimo lepo in uspešno šolsko leto!

Vedno več zanimanja za program tehnik steklarstva
Šolski center Rogaška Slatina bo v naslednjem šolskem letu drugi dom za več kot 270 dijakov, kar je 20 več kot v lanskem letu. „Tudi v dijaškem domu imamo rekordno število dijakov, tam bo bivalo 100 dijakov. Dijaški dom še nikoli v zgodovini ni bil tako zaseden,“ zadovoljno pove ravnateljica Šolskega centra Rogaška Slatina Dubravka Berc Prah. Dijaki bodo obiskovali tri različne programe, in sicer program gimanzija, tehnik optik in tehnik steklarstva. Slednji je med dijaki vedno bolj priljubljen. „V zadnjih treh letih zanimanje narašča in tako se bo v letošnjem šolskem letu v treh oddelkih šolalo 45 otrok v tem programu. Že 15 let nismo imeli toliko otrok v steklarskem programu, ki bi jih ta program pritegnil, da bi si ga izbrali za svojo pot,“ še pove ravnateljica Dubravka Berc Prah.

Letos praznujejo 70 let
Letošnje šolsko leto bo na Šolskem centru Rogaška Slatina predvsem v znamenju praznovanja 70 let od ustanovitve šole. Začeli so že v lanskem šolskem letu, z muzikalom Briljantina. „Nadaljujemo s svečano akadamijo, ki nas čaka v septembru. Trenutno pa je na to temo odprta razstava fotografij v mestni galeriji v Rogaški Slatini,“ pravi ravnateljica in doda, da bodo v tem šolskem letu organizirali še optični kongres in srečanje bivših dijakov šole. Čakajo pa jih tudi velike prostorske prenove, saj so od vlade prejeli 600 tisoč evrov. Kako bodo investirali prejeto finančno pomoč, ravnateljici prisluhnite v spodnjem posnetku.

O pričakovanjih dijakov
Na prvi šolski dan je dijake Šolskega centra Rogaška obiskala Polona Žučko in jih povprašala o njihovih načrtih za šolsko leto. Kakšni so, preverite v spodnjem posnetku. (PŽ)

Datoteke

Ravnateljica Dubravka Berc Prah o načrtih za novo šolsko leto

Dijaki o načrtih za novo šolsko leto

Dijaki - kakšna je bila zjutraj prva misel?