maj 9, 2018

V Laškem do sobote 1.640 namiznoteniških dvobojev

Laško do sobote gosti 15. namiznoteniški turnir Slovenia Open Thermana Laško za športnike invalide. V posamični in ekipni konkurenci tekmuje kar 367 športnikov in športnic z vsega sveta. Slovenski športniki si od tekmovanja veliko obetajo.

Na mednarodnem tekmovanju v Laškem nastopa 367 športnikov in športnic iz 44 držav sveta. (Foto: Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite)

Cilj so medalje
Mednarodno tekmovanje že petnajsto leto organizirata Paraolimpijski komite Zveze za šport invalidov Slovenije in Namiznoteniška zveza Slovenije. Udeležujejo se ga športniki invalidi iz 44 držav sveta. Mnogi bodo, po mnenju organizatorjev, tekmovanje v Laškem izkoristili za trening pred svetovnim prvenstvom SPINT 2018, ki ga bosta oktobra gostila Celje in Laško. Do sobote se bo tako v dvorani Tri lilije 367 športnikov in športnic pomerilo v okoli 1.640 namiznoteniških dvobojih. Pričakovanja slovenskih namiznoteniških igralcev so visoka. V prvi vrsti sta aduta 20-letni Luka Trtnik in 28-letna Barbara Meglič, ki sta se na tekmovanje v Laškem pripravljala v Veliki Britaniji. Slovenija pa ima v ognju še eno orožje. To je Andreja Dolinar, dvakrat evropska prvakinja in bronasta z letošnjega mednarodnega turnirja v italijanskem Lignanu. Veliko od tekmovanja pričakujeta tudi Bojan Lukežič in Primož Kancler. Podrobnosti in rezultate spremljajte TUKAJ. (NS)