september 18, 2017

Več tisoč ljudi na šmarskem čili festivalu

Čili festival je v Šmarje pri Jelšah že tretjič privabil več tisoč ljubiteljev bolj in manj pekoče, pa tudi nepekoče hrane. Svojo ponudbo je predstavljalo več kot 30 razstavljavcev, dogodek pa je znova poskrbel tudi za veliko zabave.

Največ pozornosti na čili festivalu je privabilo tekmovanje za zlati habanero. (Foto: Štajerski val)

Razstavljavci se vračajo, obiskovalci tudi
Na stojnicah pred šmarskim kulturnim domom so se predstavljali razstavljavci iz vse Slovenije, pa tudi tujine. Na pokušino so bile najrazličnejše dobrote iz čilijev, največ je bilo ponudnikov takšnih in drugačnih omak. Poleg hrane so stojnice ponujale tudi različne stvari iz čilijev, na primer verižice in ostale ročne izdelke. Razstavljavci so bili, kot lahko slišite v spodnjem posnetku, izjemno zadovoljni z obiskom in prodajo. Prav tako so bili s ponudbo zadovoljni obiskovalci. V vsej nedelji se jih je zvrstilo nekaj tisoč. Tudi njim prisluhnite v spodnjem posnetku, Anja Deučman jih je ujela pred naš mikrofon.

Nova stara čili kraljica
Povsem napolnjen je bil trg pozno popoldne, ko se je začelo tekmovanje za zlati habanero. Najpogumnejši tekmovalci so se pomerili, kdo poje najbolj pekoč čili. Bilo je veliko globokega dihanja, solz, tudi kričanja. V publiki pa predvsem smeha. Že tretjič se je za najbolj trdoživo izkazala ženska. Vesna Andrejc iz Topolšice je zmagala že lani in ubranila naslov čili kraljice. Pravi, da je čili na njenem jedilniku praktično vsak dan, kaj je še povedala takoj po tekmovanju, pa prisluhnite v spodnjem posnetku. Čili fest je bil sicer tudi letos dobrodelen. Denar od vsake prodane porcije tekmovanja za hudičev kotel so namenili šmarski osnovni šoli. (AD)

Datoteke

Razstavljavci o čili festivalu

Obiskovalci o čili festivalu

Pogovor s kraljico čilija