september 9, 2018

Čiliji spet razgreli Šmarje

Šmarje pri Jelšah je že četrto leto privabilo ljubitelje bolj in manj pekoče hrane od blizu in daleč. Več tisoč obiskovalcev je napolnilo trg pred kulturnim domom, na stojnicah so okušali najrazličnejše dobrote iz čilijev, manjkalo ni niti zabavno dogajanje. Na čili festivalu smo bili tudi mi.

Največ pozornosti je znova pritegnilo tekmovanje, kdo poje najbolj pekoči čili. Spet je zmagala Vesna Andrejc. (Foto: Štajerski val)

Najbolj pekoči čili spet pojedla ženska 
Na 4. Pravem čili festivalu je sodelovalo okoli 35 razstavljavcev iz Slovenije in tujine, predstavljali so raznorazne pekoče omake, čokolade s čilijem, pijače s čilijem, tudi izdelke iz te vedno bolj popularne začimbe iz rodu paprik. Največ pozornosti in na eni strani smeha navijačev ter na drugi solz tekmovalcev, je tudi tokrat poželo „državno prvenstvo za zlati hanabero“ – tekmovanje v tem, kdo poje najbolj pekoči čili. Že tretjič je zmagala ženska - Vesna Andrejc iz okolice Šoštanja. Rdeča nit festivala je tudi dobrodelnost. Pripravili so tudi tekmovanje „hudičev kotel“, kjer so slavili domačini, Teksaški sushi, denar od vseh prodanih porcij priljubljene mehiške jedi chilli con carne pa bodo organizatorji podelili v dobrodelne namene. Čili fest pa je prinesel tudi novost – čili mesto s posebnim programom za otroke, ki so uživali na likovnih delavnicah in se seznanili z osnovnimi značilnostmi čilijev. Kaj so o prireditvi povedali obiskovalci ter zmagovalca obeh tekmovanj, prisluhnite v spodnjem posnetku, pred mikrofon jih je ujel Žiga Lah Koštomaj, preglejte pa tudi fotogalerijo. (AD, ŽLK)

Datoteke

Skupina teksaški sushi o tekmovanju

Vesna Andrejc o tekmovanju

Kako so se imeli obiskovalci?