december 9, 2015

Aleš Pipan znova v Laškem

Celjan Aleš Pipan je novi trener košarkarjev laškega Zlatoroga. Nekajdnevna ugibanja je z današnjim podpisom pogodbe potrdilo vodstvo kluba. Na klopi Laščanov bo dve sezoni in pol.

Aleš Pipan je trener s številnimi izkušnjami.

Že četrti podpis
Aleš Pipan, med drugim nekdanji selektor Slovenije, Poljske in Makedonije, je že stari znanec v Laškem. Člansko ekipo Zlatoroga je vodil že med leti 1997 in 2000, 2003 in 2005 ter 2011 in 2012. "Zadovoljen sem, da smo se hitro dogovorili. Prav tako sem vesel, da sem ponovno tu, saj vem, kam prihajam. Seveda bo pa treba takoj poprijeti za delo, da se dosežejo zastavljeni cilji, tako za letos kot v prihodnjih sezonah," je povedal po podpisu pogodbe. Laščani letos sodelujejo v kar treh tekmovanjih. Iz evropskega pokala Fiba so že izpadli, v prvi slovenski ligi so trenutno na šestem mestu, s tremi zmagami in tremi porazi, sodelujejo pa še v pokalu Alpe Adria.

Predraga Milovića odslovili
Pipan, ki je v ponedeljek po šestem zaporednem porazu odstopil kot trener makedonske ekipe MZT Skopje Aerodrom, je na trenerski klopi Zlatoroga nasledil Predraga Milovića, od katerega se je vodstvo kluba poslovilo prejšnji teden. Kot je pojasnilo, zaradi različnih pogledov na stanje v klubu ter neprimernega in celo žaljivega komuniciranja preko medijev. (AD)