maj 9, 2017

Celjske košarkarice z novim generalnim pokroviteljem

Celjske košarkarice imajo novega generalnega pokrovitelja, podjetje Cinkarna Celje. Klub po novem nosi tudi novo ime, Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje. Vodstvi kluba in podjetja upata, da bo novo sodelovanje omogočilo še lažje poseganje po športnih lovorikah.

Celjske košarkarice v novo sezono vstopajo z novim generalnim pokroviteljem in novim imenom, Košarkarski klub Cinkarna Celje.

Začetek uspešne zgodbe
Kot je ob podpisu pogodbe o pokroviteljstvu dejal Tomaž Benčina, predsednik uprave in generalni direktor Cinkarne Celje, podjetje že vrsto let podpira celjska športna društva, klube in posameznike: „Radi podpiramo dobre zgodbe in eno takšnih smo prepoznali v ženskem košarkarskem klubu. Ima uspešno člansko ekipo, ki je v letošnji sezoni osvojila kar tri pomembne naslove.“ V uspešno sodelovanje verjamejo tudi v vodstvu košarkarskega kluba. Predsednik kluba Borut Kop pravi: „Veseli smo, da nas je Cinkarna Celje prepoznala kot zaupanja vrednega partnerja. To nam nalaga novo odgovornost in verjamem, da lahko skupaj dosežemo marsikaj.“

V novo sezono z novim starim trenerjem
Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje je poleg novega generalnega pokrovitelja danes dobil tudi novega starega trenerja. Celjske košarkarice bodo tudi prihodnja štiri leta igrale pod taktirko dosedanjega trenerja in selektorja slovenske reprezentance Damirja Grgića. „V Celju sem kot trener zadnjih 10 let, 8 let v članski ekipi tega kluba. Odločitev, da ostanem, ni bila težka, saj se tukaj res dobro počutim,“ je povedal Grgić. Celjske košarkarice bodo v novi sezoni zaigrale v nekoliko osveženi zasedbi. Dobile so tri okrepitve. Petletno pogodbo je s klubom podpisala Eva Stefanoski, ki je za celjski klub kot posojena igralka iz Domžal igrala že v drugem delu te sezone. Novinki sta tudi dvojčici Anđela in Nikolina Delić, reprezentantki Bosne in Hercegovine. V celjskem klubu bosta ostali tri leta. Nova sezona se za Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje začenja 9. avgusta, do takrat košarkarice čaka več mednarodnih prijateljskih tekem. (NS)