marec 16, 2015

Četrto mesto za celjske košarkarice

Košarkarice Athlete Celja so konec tedna gostile finalni turnir najboljše četverice Jadranske lige. Po dveh razburljivih tekmah in kar treh podaljških so bile četrte. Zmagale so košarkarice italijanskega Reyerja.
Foto: ŽKK Athlete
Tesna poraza

Med štiri najboljše v Mednarodni ženski regionalni košarkarski ligi so se poleg Athleta in Reyerja uvrstile še košarkarice Bodućnosti in Radivoja Koraća. Celjanke so v sobotnem polfinalu izgubile proti kasnejšim zmagovalkam. Izjemno napeta tekma je dala zmagovalca šele po dveh podaljških, Italijanke so bile boljše s 83:79. Tudi včerajšnja tekma za tretje mesto se ni izšla po njihovih željah. Po novi drami jih je po podaljšaku le za točko, s 76:75, premagala Bodućnost. Celjanke so tako osvojile četrto mesto. Reyer je bil v finalu boljši od ekipe Radivoja Koraća, z 69:52.

Izstopali Gajićeva in Erkičeva

Po turnirju je vodstvo tekmovanja razglasilo najboljše košarkarice v sezoni. Za najkoristnejšo igralko rednega dela sezone je bila izbrana članica celjskega Athleta Marica Gajić. Najkoristnejša igralka zaključnega turnirja je bila Shannon McCallum iz Reyerja, še ena Celjanka, kapetanka Maja Erkič, pa je bila najboljša strelka turnirja. Na dveh tekmah je vknjižila 47 točk. (AD)