avgust 23, 2016

Lovijo prehitre voznike

Bliža se začetek šolskega leta. Policisti že opozarjajo na varnost v prometu. Ta teden izvajajo evropsko akcijo SPEED oz. hitrost.

Policisti se že pripravljajo na začetek šolskega leta. Akcija Hitrost je le ena od aktivnosti.

Hitrost gavni razlog nesreč
Naprilagojena hitrost je v Sloveniji glavni razlog za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. „Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje razmeram na cesti bi lahko obvarovali marsikatero življenje. Da bi bile naše ceste bolj varne, moramo poskrbeti predvsem vozniki in dosledno spoštovati cestnoprometne predpise ter voziti v dovoljenih mejah,“ poudarjajo na Generalni policijski upravi.

V okolici šol in vrtcev še posebej previdno
Ob tem opozarjajo, da se bliža začetek novega šolskega leta, ko se bodo v šolske klopi vrnili otroci, ki so posebej ogrožena skupina v prometu. Predvsem v okolici šol in vrtec ter na odsekih šolskih poti je tako nujno zmanjšati hitrost vožnje oziroma jo prilagoditi razmeram na cesti. Policisti v akciji ta teden poostreno nadzirajo hitrost na vseh cestah, kjer najpogosteje prihaja do kršitev in prometnih nesreč, posebno pozornost posvečajo tudi varnosti v okolici šol in vrtcev. Prihodnji teden bodo aktivnosti še poostrili. (AD)