junij 14, 2017

Kako bo poletje zvenelo na Konjiškem?

Če imate radi glasbene dogodke na prostem, najverjetneje poznate Poletne glasbene večere v Žički kartuziji. Tudi letos prinašajo kakovostne koncerte. Vabijo Maja, Nina in klapa Maslina. V konjiškem starem mestnem jedru pa bodo prvič odzvanjale Poletnice.

Po mnenju mnogih je Žička kartuzija izvrstno prizorišče za kakovostne poletne koncertne dogodke.

Maja Založnik, klapa Maslina in Nina Pušlar
Poletni glasbeni večeri v Žički kartuziji bi se morali začeti ta mesec. Z nastopom mednarodno uspešnega koncertnega zbora Carmina Slovenica pod vodstvom Karmine Šilec. Ker so koncert odpovedali, bo cikel treh koncertnih dogodkov v začetku julija (7.7.) začela izjemna vokalistka, Konjičanka Maja Založnik. "Gre za pevko, ki z dušo in srcem živi za petje. V kartuziji se bo predstavila s svetovnimi uspešnicami v soul, blues, rock in jazz preobleki. Ob spremljavi skupine Moonshine bo prepevala tudi avtorske skladbe," napoveduje Jerneja Ristič Levart iz Centra za kulturne prireditve Slovenske Konjice, ki dodaja, da se bodo vsi koncerti začeli ob pol devetih zvečer. Predzadnji julijski petek (21.7.) bo za obzidji nekdaj mogočnega samostana zavel mediteranski melos, saj bo prepevala klapa Maslina. "Pod tem imenom nastopa že 30 let. Njeni člani so bili po besedah poznavalcev tovrstne glasbe člani ene najboljših klap vseh časov - klape Šibenik," pojasnjuje Ristič-Levartova. V začetku avgusta (4.8.) pa v Žičko kartuzijo prihaja priljubljena Nina Pušlar, ki je lani praznovala 10. obletnico glasbenega ustvarjanja.

Vaše družbe si želijo tudi Poletnice
S kakovostno glasbo pa ne bo vabila le Žička kartuzija. Poletni utrip na Konjiškem bodo letos prvič popestrile Poletnice. Brezplačni glasbeni koncerti bodo v starem mestnem jedru v Slovenskih Konjicah tri julijske in eno avgustovsko soboto. V tem edinstvenem ambientu na prostem bodo nastopile skupine Radio Mondo (8.julij), Trije Mušketirji & Ona (15. julij), Kontraband (29. julij) in Popgaraž (12. avgust). Gostujoči akademsko izobraženi glasbeniki bodo poskrbeli tako za ljubitelje popa, swinga, šansona in folka kot tudi za tiste, ki raje prisluhneju jazzu, roku, countryju ali funku. (BF)