junij 21, 2015

Kolesarska dirka Po Sloveniji tudi po naših cestah

Tudi kraji na Slovenjebistriškem in Kozjanskem so gostili 22. kolesarsko dirko Po Sloveniji. Zmagal je Slovenec Primož Roglič, ki je na kolo iz smučarskih skokov presedlal šele pred tremi leti

Kolesarji so na nedeljski etapi od Rogaške Slatine do Novega mesta prevozili tudi Halerjev hrib.

Kraljevska etapa na Tri Kralje
Na dirki s štirimi etapami se je za zmago potegovalo 168 kolesarjev iz 17 ekip, med njimi so bile tudi najboljše in najbogatejše na svetu – Sky, Lampre in Katjuša. Skupaj so kolesarji prevozili več kot 530 kilometrov, najzahtevnejša je bila tretja etapa na Tri Kralje nad Slovensko Bistrico. S približno 3.000 višinskih metrov vzpona se je najbolje spopadel Slovenec, član ekipe Adria Mobil, Primož Roglič. Oblekel je rumeno majico in jo zadržal tudi na zadnji etapi od Rogaške Slatine mimo Šmarja pri Jelšah, Šentjurja in Laškega do Novega mesta. »Zlagal bi se, če bi rekel, da ni bilo težko. Bolj, ko je šlo proti koncu, težje je bilo. Čar in čast je bila zame, da sem kolesaril v rumenem in tudi osvojil dirko Po Sloveniji. Užival sem v teh trenutkih,« je povedal Roglič, ki si je kolo kupil šele leta 2012. Pred tem je bil smučarski skakalec.

V znamenju ekipe Adria Mobil
Veselje v slovenski ekipi Adria Mobil sta zaokrožila še Domen Novak, ponaša se z nazivom najboljši mladi kolesar, ter Marko Krump, ki je zmagal na zadnji etapi s ciljem v Novem mestu. Na dirki Po Sloveniji je izid med zmagami domačih in tujih kolesarjev zdaj izenačen. (AD)

 

Galerija slik