december 28, 2017

Lisičk tokrat ne bo na Mariborsko Pohorje

Po nekajdnevnem ugibanju je zdaj jasno. Zlate lisice 6. in 7. januarja zaradi pomanjkanja snega ne bo na Mariborskem Pohorju. Smučarke se bodo za naziv najboljše lisičke borile v Kranjski Gori.

Snega na progi nad Mariborom je premalo za izvedbo tekmovanja. (Foto: Zlata lisica)

Kljub trudu ni uspelo
Organizatorjem Zlate lisice v Mariboru je tokrat precej ponagajalo vreme. V spodnjem delu proge ni dovolj snega, zaradi visokih temperatur in dežja tudi niso mogli narediti umetnega snega. Po dopoldanskem pregledu proge je snežni kontrolor FIS-a Hans Grogl tako tekmovanju dal rdečo luč. ”Varnost je na prvem mestu, še posebej v sezoni olimpijskih iger. V zgornjem delu, do starta slaloma, je snega dovolj in za to moram pohvaliti organizatorje, ki so opravili odlično delo. A v spodnjem delu je proga enostavno preozka, zato moram žal sporočiti, da na njej ni mogoče organizirati tekme za svetovni pokal,“ je dejal.

Selitev že vajeni
Organizacijski odbor 54. Zlate lisice je imel rezervni scenarij – prestavitev tekme v Kranjsko Goro, kjer je snega dovolj. Direktor svetovnega pokala za ženske Atle Skaardal je odločitev podprl in dal zeleno luč za selitev tekmovanja na Gorenjsko. ”Kranjska Gora je tudi uradno rezervna proga Zlate lisice, zato je bila odločitev FIS pričakovana, s selitvijo tja pa imamo tudi že izkušnje, zato bo vse lažje. Z našimi prijatelji v Kranjski Gori bomo to izpeljali skupaj. Še največji izziv bo zagotovitev dovolj prostih sob na Bledu. Snega v Podkorenu je dovolj, proga je praktično že pripravljena. Naredili bomo vse, da bo Zlata lisica tudi v Kranjski Gori odlična športna prireditev in da bo po njej tudi njen finančni rezultat pozitiven,“ pravi generalni sekretar organizacijskega odbora Zlate lisice Srečko Vilar. To sicer ne bo prva selitev Zlate lisice iz Maribora na Gorenjsko. Selili so jo že v letih 1976, 1988, 1991, 2007, 2012 in 2014, leta 1974 je bila namesto v Mariboru v Badgasteinu, leto zatem pa na Jahorini. (AD)