januar 19, 2016

Malo interesa za najem Šmarskega hrama

Šmarska občina se želi preseliti v Šmarski hram. Objekt, ki že dolgo propada, bi odkupila od Družbe za svetovanje in upravljanje (DSU). Ta išče še ostale potencialne najemnike ali kupce. Prav velikega interesa ni, zato je projekt še pod vprašajem.

Usoda Šmarskega hrama še ostaja neznana.

Priložnost za državne službe in podjetja
Občinska uprava v Šmarju pri Jelšah je v stavbi, ki se vedno bolj nagiba in bi lahko bila nevarna. Tako že dolgo išče novo domovanje. Občinski svetniki kot najboljšo rešitev vidijo selitev v Šmarski hram. Odkupila bi del prostorov. V ostalem delu objekta bi bilo prostora še za koga drugega – bodisi državne službe bodisi podjetnike.

Tudi lastniške ovire
Občina bi prostore odkupila od družbe DSU, ki upravlja objekt. Ta bi jih predhodno obnovila. A projekta se bo lotila le, če bo lahko napolnila ves objekt. Tako je pred časom zbirala ponudbe morebitnih zaintereiranih za najem poslovnih prostorov, velikih po okoli 50 kvadratnih metrov. „Žal ugotavljamo, da ni bilo večjega zanimanja za najem prostorov,“ so nam sporočili iz DSU. Pojasnili so, da se trenutno pogajajo z dvema največjima potencialnima najemnikoma, zato odločitve, ali bodo projekt izvedli ali ne, še niso sprejeli. „Če bo njun interes zadosten glede na razpoložljive površine in bodo pogajanja uspešna, bo družba DSU v nadaljevanju uredila tudi lastništvo,“ so še povedali. Svoje lastništvo v objektu so namreč prodali podjetniku, ki pa kupnine ni plačal, zato morajo lastništvo po pravni poti zdaj pridobiti nazaj. Prav tako morajo odkupiti preostale lastniške deleže od denacionalizacijskih upravičencev. Pričakujejo, da bo več znanega prihodnji mesec. (AD)