januar 20, 2016

Ansambel Petka v Nedeljskem mehu

V Nedeljskem mehu nas je tokrat obiskal Matjaž Vodišek iz Ansambla Petka, ki ga naši poslušalci dobro poznajo. Člani zasedbe Petka so namreč leto za letom gostje naših radijskih prireditev, vedno pa smo veseli tudi njihovega obiska v studiu.

Tokratni Nedeljski meh so popestrili fantje iz ansambla PETKA, ki so pogosto z nami tudi na radijskih prireditvah

Gre za narodnozabavni ansambel, ki je svoje delovanje uradno začel približno v tem času leta 2008, združuje pa pet fantov – odličnih glasbenikov, katerih glavna želja je kakovostno izvajanje narodnozabavne in zabavne glasbe. Njihov repertoar obsega Avsenikovo in drugo kvintetovsko glasbo, Slakove in druge trio skladbe ter slovenske in tuje moderne zabavne skladbe. Njihov moto »Kjer je dobra glasba, tam smo mi« torej prav zares drži.

Ponosni so na avtorstvo svojih številnih uspešnih melodij, upravičeno pa tudi na pet vrhunskih in popolnoma razprodanih koncertov Petkina nedelja, ki so jih v zadnjih letih prirejali v Športni dvorani Hruševec v Šentjurju. Prav zaradi kakovostne izvedbe, malce drugačnega izbora tako za izvajalce kot poslušalce zahtevnejših melodij in tudi eminentnih glasbenih gostov je bil njihov koncert vsakič znova deležen številnih zelo naklonjenih kritik. Po petih letih Petkinih nedelj, ki so jih v prvih decembrskih dnevih poslušalci povsem vzeli za svoje, so se člani absambla odločili, da si pri organiziciji samostojnih koncertov vzamejo nekaj premora. Kljub temu pa obljubljajo niz tematskih melodij, ki bodo posvečene različnim slovenskim praznikom. Prvo med njimi lahko pričakujemo že konec marca – posvečena pa bo vsem mamam tega sveta.

Tudi sicer imajo fantje iz Petke veliko načrtov in ciljev za naprej, predvsem pa bo njihovo vodilo tudi v prihodnje izvajanje dobre, kakovostne glasbe, ki bo imela možnost, da se obdrži v zakladnici slovenskih viž tudi čez mnogo let. Vsekakor jih bomo z veseljem spremljali, vas pa vabimo k poslušanju tokratnega Nedeljskega meha v družbi voditeljice Andreje Kukovič. (UR)

 

Galerija slik

Datoteke

ANSAMBEL PETKA - NEDELJSKI MEH 3. DEL

ANSAMBEL PETKA - NEDELJSKI MEH 2. DEL

ANSAMBEL PETKA - NEDELJSKI MEH 1. DEL