avgust 10, 2016

Pilštanj navdih za umetnike

Poletni utrip Kozjanskega bo popestrila 17. slikarska likovna kolonija Lesično - Pilštanj. Na njej bo čopiče vihtelo pet likovnih pedagogov.

Utrinek s 16. slikarske kolonije: likovniki Špela Kotnik, G. Bogovčič, Alojz Konec; Miha Zakošek, Slavko Toplišek, Nives Kostevc Arzenšek.

Posvečena 550-letnici šolstva 
Kolonije se udeležuje pet slikarjev, Tanja Plevnik z Virštanja, Franci Grobelšek iz Kozjega, Marija Artiček iz Slivnice, Ivo Brodej iz Šentjurja in Albin Kramberher iz Maribora, za čopič bo poprijel tudi pobudnik kolonije, akademski slikar Peter Krivec. Po besedah predsednice KD Lesično-Pilštanj Nives Kostevc Arzenšek je letošnja kolonija posvečena 550-letnici šolstva na Pilštanju. “Motive bodo slikarji našli v in izven stare šole na Pilštanju. Slikali bodo lahko v učilnici iz sredine 20. stoletja, ki smo jo uredili letos spomladi. Prav tako bodo lahko podoživeli lepote Kozjanskega in se družili z domačini, kar je pomembna nadgradnja kolonije. Vsa ta doživetja bodo poskušali ujeti na slikarska platna," razlaga Kostevc Arzenškova in dodaja, da bodo dela, ustvarjena na koloniji, predstavili na razstavi, ki jo bodo na stari šoli na Pilštanju odprli aprila prihodnje leto. Slikarsko-likovne kolonije na Pilštanju sicer organizirajo vsaki dve leti, že 34 let. (SP)