september 5, 2016

Plaketi rogaške občine skupini MI2 in Margareti Krivec

Na sobotni slovesnosti ob občinskem prazniku občine Rogatec so bili v ospredju pozornosti občinski nagrajenci. Najvišji letošnji priznanji, občinski plaketi, sta prejela glasbena skupina MI2 in vsesplošno družbeno aktivna Margareta Krivec. 

Ob podelitvi priznanj: Tone Kregar iz skupine MI2, Margareta Krivec, Majda Kramberger in predsednik PGD Dobovec Zvonko Vražič. (Foto: Jasna Colnerič)

Dve plaketi, priznanje občine in denarna nagrada
Skupina Mi2 je plaketo občine prejela za več kot 20-letno uspešno promocijo občino Rogatec. Kot je zapisala komisija za volitve za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, je skupina do danes izdala sedem samostojnih albumov, odigrala okoli petsto koncertov, posnela več videospotov in nanizala kup uspešnic. Poleg glasbenih stvaritev je izdala tudi več literarnih del. Fantje, od katerih štirje, in sicer Jernej Dirnbek, Egon Herman, Tone Kregar in Robi Novak, prihajajo iz Rogatca, Igor Orač pa iz Šmarja pri Jelšah, so se po mnenju komisije s svojo neposredno iskrenostjo, humorjem, razgledanostjo in razumevanjem slovenskega človeka vtisnili v srca mnogim generacijam. Močan pečat v lokalnem okolju je pustila tudi vsesplošno družbeno aktivna Margareta Krivec. Je aktivna in vestna članica več društev v občini, še posebej v Krajevni skupnosti Donačka Gora. V Prostovoljnem gasilskem društvu Donačka Gora že okoli 20 let opravlja delo blagajničarke in skrbnice gasilskega doma. Je aktivna članica Rdečega križa, pomaga tudi v Župniji Rogatec. Vrsto let sodeluje pri organizaciji in izvedbi različnih prireditev v občini, na katerih pušča svoj pečat. Z občinskim priznanjem se je okitila Majda Kramberger, aktivna članica Društva žena Občine Rogatec. Denarne nagrade ob občinskem prazniku se je ob 30-letnici delovanja razveselilo PGD Dobovec pri Rogatcu. (SP)