januar 2, 2017

Silvestrovo v celjski porodnišnici zaznamovali dečki

Novo leto naj bi pomenilo tudi nov začetek. Zagotovo to velja za družine, ki so se na prelomu starega v novo leto razveselile novih družinskih članov. Silvestrovo je v Splošni bolnišnici Celje minilo v znamenju dečkov. 

Leto se je v celjski porodnišnici začelo v znamenju dečkov. Lani se jih je sicer rodilo 31 manj kot deklic. (Fotografija je simbolična)

Prvi letos mali Šentjurčan
Zadnji dojenček v letu 2016 je zadnji dan starega leta ob 19.29 razveselil mamico Jasno Novak iz Šentjurja. Prvi letošnji dojenček pa se je prvi dan novega leta ob 5.09 rodil mamici Urški Just iz Slovenske Bistrice. Drugo rojstvo v letošnjem letu so v celjski bolnišnici pozdravili šele v zgodnjih jutranjih urah današnjega dne. Nekaj minut čez tretjo zjutraj je prav tako deček razveselil mamico Dašo Kovačič Beković iz Celja. Kot so sporočili iz Splošne bolnišnice Celje, so lani zabeležili 1.891 porodov.  Rodilo se je 971 deklic in 940 dečkov, dvajsetkrat so se rodili dvojčki. V celjski porodnišnici je tako luč sveta lani ugledalo 1.911 novorojenčkov. (NS)