avgust 9, 2015

Slovenske košarkarice pete v Evropi

Slovenske košarkarice do 18 let so na evropskem prvenstvu v Celju osvojile peto mesto. To je druga najboljša uvrstitev Slovenije na evropskih prvenstvih te starostne kategorije.

Slovenske košarkarice so v dvorani Golovec in Zlatorog privabile veliko ljubiteljev košarke. (Foto: FIBA/Aleš Fevžer)

Zmanjakla športna sreča 
Mlade slovenske košarkarice so na prvenstvu na devetih odigranih tekmah zabeležile sedem zmag. Pot v polfinale so jim preprečile Rusinje, na tekmi za končno peto mesto pa so gladko, z 82:55, premagale reprezentanco Češke. "Zelo sem ponosen na naša dekleta, ki so bila telesno in psihično zelo dobro pripravljena. Na najbolj pomembni tekmi v četrtfinalu nam je manjkalo športne sreče. Kljub temu sem mnenja, da je za nami fantastično prvenstvo, na katerem smo dosegli odličen rezultat. Čestitke igralkam in strokovnemu štabu. Zahvaliti se moram tudi res neverjetnim navijačem, ki so nam stali ob strani skozi celotno tekmovanje," je po prvenstvu povedal trener slovenske repretentance Damir Grgić

Slavile Španke
Evropske prvakinje so postale Španke. V finalu so s 76:60 premagale reprezentanco Francije. Bron so si priborile Rusinje, ki so z 71:52 ugnale Italijo. (AD)