maj 22, 2017

Dvanajstič Na kolo

Zadnja majska nedelja bo na Celjskem v znamenju že 12. prireditve Na kolo. Organizatorji na sedmih progah pričakujejo kar 600 kolesarjev.

V primeru slabega vremena bo prireditev prestavljena na 4. oziroma 11. junij.

Najzahtevnejša trasa iz Slovenskih Konjic
Konec tedna se bo okoli 600 ljubiteljev kolesarjenja podalo na eno od sedmih prog že 12. prireditve Na kolo. Kolesarji se bodo tako po različno zahtevnih progah do skupnega cilja pri celjskem Citycentru podali iz Celja, Slovenskih Konjic, Šentjurja, Štor, Vojnika in Žalca. Najbolj izkušenim kolesarjem je namenjena proga iz Slovenskih Konjic, ki je tudi najbolj zahtevna. Najbolj enostavna je po besedah organizatorjev trasa iz Vojnika. Proge so sicer dolge od 16 do 39 kilometrov. Posebno traso bodo uredili tudi za najmlajše, stare od štiri do deset let. Nadobudne kolesarje bo devetkilometrska trasa Junior peljala od Celja do Proseniškega. Tudi letos se jim bodo pridružili rolarji. Tokrat pa ne bodo več prečkali nobene glavne ceste, saj bodo ves čas kolesarili po kolesarski stezi.

Na kolo s čelado
„Želimo si, da družine tisto nedeljo preživijo v naravi, da otrokom tako ponudimo aktivno preživljanje prostega časa,“ pravi vodja organizatorjev Snežana Delakorda. Dogodek je namreč v prvi vrsti namenjem prav družinam. Pri tem pa je seveda ključna tudi varnost. Edi Baumkirher s celjske policijske uprave ob tem staršem ponuja nekaj nasvetov, kako med kolesarjenjem poskrbeti za večjo varnost otrok. Prisluhnite mu v spodnjem posnetku. Za varnost pa bo sicer na vseh sedmih progah skrbelo tudi sto policistov in rediteljev. (TMG)

Datoteke

Edi Baumkirher o varnosti na kolesu