december 19, 2015

Tragična nesreča na avtocesti

Okoli pol enih zjutraj je na avtocesti med izvozoma Celje zahod in Celje center v prometni nesreči umrla 53-letna državljanka Romunije. Že vso noč, vse jutro in dopoldne so na avtocesti zato zastoji. Gneča je tudi na regionalni cesti Žalec–Celje.

Policisti na cestah opozarjajo k previdnosti.

Nesreča dveh tovornjakov
S celjske policijske uprave so sporočili , da je 43-letni romunski voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v tovorno vozilo, ki je stalo v koloni in ki ga je vozila državljanka Madžarske. V prometni nesreči se je 43-letni romunski voznik hudo poškodoval, njegova 53-letna sopotnica pa je zaradi poškodb umrla na kraju nesreče. Voznica madžarskega tovornega vozila in njen sopotnik v prometni nesreči nista bila poškodovana.

20. smrtna žrtev
To je letos 20 smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju je na cestah v celjski regiji umrlo 15 ljudi. Policisti voznike opozarjajo na strpno vožnjo ter na upoštevanje cestnoprometnih predpisov in razmer na vozišču.

Dolge kolone na regionalnih cestah
Zaradi nesreče so še vedno zastoji na avtocesti med Šempetrom in Celjem proti Mariboru, promet je izjemno zgoščen tudi na regionalni cesti Žalec–Celje. Težave so še na enem odseku. Štajerska avtocesta je zaradi del namreč ta vikend zaprta med priključkoma Celje-center in Slovenskimi Konjicami. Na obvozni regionalni cesti Vojnik –Slovenske Konjice) je tako tudi do 18-kilometrska kolona. Aktualno dogajanje na cestah preverite TUKAJ. (AD)