avgust 4, 2016

V Šentjurju načrtujejo sobo pobega

Mladinski center Šentjur želi popestriti turistično ponudbo v šentjurskem Zgornjem trgu. Osrednji točki, Ipavčevi hiši, ter muzejskim zbirkam želijo dodati še doživljajsko izkušnjo. Tako načrtujejo odprtje sobe pobega. Bila bi tematsko obarvana.

Zgornji trg je bil nekoč središče življenja Šentjurčanov, zadnja leta ga znova obujajo. Občina je tudi obnovila več objektov.

Uganke o znamenitih Ipavcih
Mladinski center skupaj z mladimi raziskuje šentjurski turizem in priložnosti, ki jih še ponuja. Stavijo na izkustveno-interaktivne programe. Tako se je porodila ideja o ureditvi sobe pobega. V svetu so že dobro poznane in zelo priljubljene, tudi v Sloveniji jih je že kar nekaj. V njih obiskovalci v skupini rešujejo uganke in izzive ter se tako skušajo rešiti iz sobe. Šentjurčani bi takšno sobo uredili v Zgornjem trgu, tik ob protokolarnem objektu Ipavčeve hiše. Znamenita rodbina skladateljev Ipavcev bi bila tudi rdeča nit sobe.

Ideje so, potreben še denar
„Vsebino smo že oblikovali, uganke in izzive torej imamo. Šlo bo za doživetje, obiskovalci bodo tako zgodovino Šentjurja in Ipavce spoznavali na nekoliko drugačen in zabaven način,“ razlaga vodja Mladinskega centra Šentjur Lara Žmaher in dodaja, da jih zdaj čaka še največji zalogaj – dobiti denar za samo ureditev sobe. Prostor že imajo, a v njem bo potrebnega še kar nekaj dela, zagotoviti je treba tudi vse potrebne rekvizite. Občina projekt podpira, nekaj denarja pa v mladinskem centru pričakujejo tudi od kakšnega razpisa. Na enega naj bi se prijavili še letos. Podrobneje o načrtovani sobi pobega je na Štajerskem valu spregovorila Karmen Šemrl. Prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD)

Datoteke

Podrobnosti o načrtovani sobi pobega v Šentjurju