december 10, 2016

Vino iz Loč navdušuje

Družina Brumec iz Loč že nekaj let neguje in prideluje vina. Strokovno, srčno in predano. Njihova trta raste na pobočjih, kjer so žlahtno kapljico pridelovali že kartuzijani. Zdaj so zasnovali novo blagovno znamko vin Meum Winery - Moje vino, ki navdušuje.

Vinar Jurij Brumec skupaj z družino že desetletje dokazuje, da so kakovostna vina doma tudi v okolici Loč. Z novo blagovno znamko želijo še bolj samozavestno prodreti v tujino.

Preplet prestiža slovenske trte in tradicije kartuzijanov
Loški vinar Jurij Brumec je ob vstopu na samostojno pot povedal:"Vinogradi naše družine so posajeni na parcelah, kjer so nekoč že kartuzijani iz Žičke kartuzije pridelovali vino. Mi smo te vinogradniške lege znova pričeli oživljati z novimi trtami sorte modri pinot, pinot in chardonnay." Njegova soproga Apolonija Brumec je pa je dodala:"Naša vina pričnemo prodajati po najmanj dveh letih negovanja in zorenja v kleti. Nadeli smo jim latinsko ime Et vinum meum - Moje vino. Zakaj torej Meum? Ker želimo, da vas vino, ki je "naše - moje", takrat, ko pride do vas, tako prepriča in navduši, da postane "vaše - moje"!" Na ekskluzivnem Vinskem prestižu v kleti GH Union v Ljubljani sta njihova chardonnay in modri pinot navdušila tako goste kot priznana ocenjevalca domačih in tujih vin Andrejko Gazovič in Davida Vasiljeviča. Slednji je chardonnay družine Brumec postavil ob bok francoskim vinom svetovnega formata, Gazovičeva pa je njihov chardonnay ocenila za najboljšega v Sloveniji. Tudi modri pinot ju je prepričal s posebno aromo, polnostjo in sadnostjo. Strokovnjaki poudarjajo, da vina blagovne znamke Et vinum meum - Moje vino predstavljajo preplet prestiža slovenske trte in tradicije Žičke kartuzije. Glavni kupci vin družine Brumec so gostinski lokali in hoteli, na trgovinskih policah - izjema je vinoteka v Zrečah - njihovih vin ne boste našli. In kaj si od nove blagovne znamke obeta družina Brumec? O tem Apolonija Brumec v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

APOLONIJA BRUMEC O MOJEM VINU.mp3