maj 19, 2017

Vrtec Šentjur praznuje Abrahama

Za vrtec Šentjur je prav poseben dan, upihnil bo namreč svojo petdeseto svečko. V vrtcu, ki ga obiskuje 758 malčkov in je zaradi povečanega vpisa pred novimi izzivi, se bodo obletnici z otroško iskrenostjo in radoživostjo poklonili na osrednji prireditvi v Ipavčevem kulturnem centru.

Ob 50-letnici vrtca Šentjur je naša voditeljica Andreja Kukovič z radovedno Katko obiskala enoto vrtca Dramlje.

Širijo vrtčevsko dejavnost
Pol stoletja dela je minilo na področju organizirane predšolske vzgoje v Šentjurju. Nekoč je bila v vrtec vključenih le peščica malčkov, danes vrtec zaradi vse večjih potreb staršev po varstvu šteje 758 otrok. Po besedah ravnateljice Elizabete Jelen občina za razvoj vzgoje najmlajših vseskozi zelo dobro skrbi, saj zagotavlja spodbudno bivalno okolje, dejavnost pa tudi financira. V letih 2010/11 so imeli toliko vpisanih otrok, da so jih morali razporediti v 42 oddelkov. »Takrat so zaživele enota na Kalobju, dodaten oddelek na Pešnici, adaptacije oddelka na Ponikvi, nova oddelka na OŠ Slivnica in Planina, v jeseni 2012 pa smo odprli prenovljen vrtec v Hruševcu, kjer je zaživela nova igralnica v šestih oddelkih,« našteva ravnateljica in poudarja, da bo prelomno tudi novo šolsko leto, saj se želi v njihove programe znova vključiti povečano število otrok. »V novem šolskem letu imamo vpisanih kar 809 otrok, sprejmemo jih lahko 766. Z občino smo se potrudili in poiskali rešitve: tako bodo imeli v OŠ Slivnica in Planina dodatno po en oddelek otrok, kljub novi igralnici na Blagovni, smo zaprosili za nove prostore še v KS Blagovna, ki smo jih koristili že v preteklih letih,« razlaga ravnateljica v upanju, da bodo lahko v njihove vrste vključili čim več otrok.

Svet, v katerem želim živeti
Da bi 50. obletnico čim lepše obeležili, so v letošnjem letu pripravili mnogo različnih dejavnosti, ki jih bodo predstavili na današnji (petek) osrednji kulturni prireditvi v Ipavčevem kulturnem centru, kjer se bodo otroci in zaposleni predstavili s programom pod geslom Svet, v katerem želim živeti. Po besedah Jelenove se neutrudni strokovni in drugi sodelavci skupaj z malčki na ta dogodek pripravljajo že od začetka šolskega leta. Beležijo izjave otrok, v kakšnem svetu želijo živeti, pripravljajo razstave, naredili so letni koledar z izjavami otrok, pripravili glasilo, ki ga bodo prejeli obiskovalci prireditve, učili so se plese, pesmi, pripravljali oblačila. Kot je še poudarila ravnateljica, je pri praznovanju 50-letnice vrtca v središču njihovih prizadevanj otrok z vsemi svojimi potrebami. Zelo pomembno vplivajo na življenje v vrtcu dobri odnosi in sodelovanje z vsemi. Kar si pa Jelenova najbolj želi, je, da bi njihov polžek, ki je logotip vrtca Šentjur, lezel še naprej, vztrajen, preudaren, srečen in bi puščal sledi v srcu vsakega, ki ga sreča. Iskrivim razmišljanjem šentjurskih malčkov lahko v pogovoru z Andrejo Kukovič prisluhnete na spodnjih posnetkih. (SP)

Galerija slik

Datoteke

Vse najboljše, vrtec!

Kaj želimo vrtcu?

Zakaj je v vrtcu fino?