november 30, 2015

10 let Hiše generacij Laško

Medgeneracijski center Hiša generacij Laško letos praznuje deset let delovanja. Center, ki deluje pod okriljem tamkajšnjega centra za socialno delo, je med občani vseh generacij zelo priljubljen.

Hiša generacij Laško je pomemben člen kulturnega in družabnega dogajanja v kraju.

Hiša v številkah
Med Laščani zelo priljubljen medgeneracijski center, ki soustvarja kulturno in družabno dogajanje v mestu, letos praznuje 10 let. Ob jubileju nam je vodja projektov Petra Šuster zaupala nekaj številk, ki so zaznamovale delo v Hiši generaciji v zadnjih devetih letih. Letošnje leto, kot pravi Šusterjeva, še ni vključeno, saj se prav konec leta pri njih največ dogaja. »V devetih letih smo pripravili več kot 3.300 različnih delavnic, ki se jih je udeležilo več kot 29.000 uporabnikov, 138 predavanj, 112 kulturnih prireditev, gostili smo 67 razstav ljubiteljskih ustvarjalcev in 65 tečajev. Posebej pa smo ponosni na številne dobrodelne in vseslovenske projekte, ki smo se jim v  tem času pridružili in tako naredili nekaj dobrega za družbo,« je povedala Šusterjeva.

Praznovanje vseh generacij
V Hiši generacij Laško bodo jubilej obeležili z nocojšnjo slovesnostjo v tamkajšnjem kulturnem domu. Pripravljajo veliko druženje vseh generacij. S kulturnimi točkami se bodo predstavile najmlajše generacije prvošolčkov, nastopili bodo trubadurji iz Osnovne šole Primoža Trubarja Laško, prireditev pa bo zaokrožil nastop Pevskega zbora Jesen, ki združuje pevce iz vseh društev upokojencev, ki delujejo v občini. (NS)