oktober 21, 2022

Albin Šrimpf tretji kandidat za župana Rogaške Slatine

V Rogaški Slatini je včeraj – na zadnji dan možnega vlaganja kandidatur – župansko kandidaturo oddal Albin Šrimpf. Kandidira s podpisi volivcev.

Albin Šrimpf je kandidaturo vložil skupaj s podporniki iz CI - Gibanje za Rogaško Slatino. (Foto: osebni arhiv)

Albin Šrimpf se v župansko bitko podaja kot neodvisen kandidat, je sicer član in soustanovitelj nestrankarske liste Civilna iniciativa – Gibanje za Rogaško Slatino. Kot nam je sporočil, kandidira, ker da Rogaška potrebuje župana, ki združuje, povezuje, prisluhne, išče konsenz in ki je odprt za dialog. Pravi, da Rogaška potrebuje Strategijo razvoja občine ob aktivnem sodelovanju občanov.

Med poudarki svojega programa med drugim omenja vrtce, šole, stanovanja za mlade družine in zdravstvo, v luči boja z energetsko krizo našteva ideje o uporabi termalne vode za ogrevanje, sončne panele na strehah javnih objektov in energetske zadruge. Podrobneje bo svoj program sicer predstavil na novinarski koferenci prihodnji teden.

V Rogaški Slatini se bo za županski stolček borila trojica - kandidaturo sta namreč vložila še aktualni župan Branko Kidrič in Robert Reich. (AD)