julij 24, 2019

Celjana uprizarjala lažne prometne nesreče in zahtevala odškodnino

Celjski policisti obravnavajo Celjana, ki ju sumijo več goljufij. Na parkiriščih večjih trgovskih centrov sta uprizarjala lažne prometne nesreče s svojima voziloma in celo prikazovala, da so ju nič hudega sluteči vozniki oplazili s svojimi vozili in ju poškodovali.

Policisti opozarjajo, da ne nasedajte goljufoma in ne plačujete odškodnin, temveč o dogodku obvestite policijo. (Foto: Radio Štajerski val)

Ne nasedajte, pokličite policijo
Policisti Policijske uprave Celje so stopili na prste domačinoma, 42-letnemu moškemu in 48-letni ženski, ki ju sumijo več kaznivih dejanj goljufij. "Na parkirnih prostorih prostorih večjih trgovskih centrov v Celju oprezata za vozniki, predvsem starejšimi, ki speljujejo s parkirnih prostorov vzvratno. ter lažno prikazujeta, da so jih vozniki kot pešca spregledali, z vozilom oplazili ter poškodovali. V nadaljevanju skušata od voznikov pridobiti denar s predlogom, da se lahko za odškodnino zaradi poškodb dogovorijo sami brez
policije," razlagajo v PU Celje in dodajajo, da osumljenca prav tako povzročata namerne prometne nesreče: "To počneta tako, da se s svojimi vozili vozita na območju trgovskih centrov v Celju ter pri tem opazujeta voznike, ki iščejo parkirni prostor. Ko opazita vozilo, ki skuša spremeniti smer vožnje, s svojo vožnjo pospešita v njegovo bližino in se mu tako približata, da ju voznik oplazi s svojim vozilom. Tudi v teh primerih vozniku, ki naj bi po njunih besedah povzročil nesrečo, predlagata, da se dogovorijo sami brez policije, če jima voznik poplača škodo na kraju." Policisti oškodovance opozarjajo, da naj ne nasedajo goljufoma in naj ne plačujejo odškodnin, temveč naj o dogodku obvestijo policijo in zadevo prijavijo. Prav tako pokličite Policijsko postajo Celje ali na številko 113 tisti, ki ste morebiti že bili žrtev prevarantov. (NS)