julij 7, 2017

Parkirišča, zapore cest in okoljske pobude na spletnem portalu

Celjska občina ima novo pridobitev. Omogočila bo lažje dostopanje do informacij, povezanih z ureditvijo in rabo prostora. Na novem spletnem portalu prostor.celje.si lahko med drugim najdete podatke o parkiriščih, cestnih zaporah in zelenih površinah, na portalu je tudi Servis 48.

Celjska občina želi prostorske podatke vsem, tudi tistim, ki niso vešči uporabe računalnikov ali jih ne uporabljajo vsak dan.

Informacije na enem mestu
Na celjski občini so se za tovrsten spletni portal odločili zaradi potrebe občanov, podjetij, investitorjev in različnih organizacij po dostopu do prostorskih podatkov Mestne občine Celje. Zasnovan je kot zbirka interaktivnih zemljevidov, ki zajemajo šest področij. Na njem lahko med drugim dostopate do informacij o številu parkirnih mest in veljavnih cenah na celjskih javnih parkiriščih, na voljo so informacije o zaporah državnih in občinskih cest v celjski občini. Pozanimate se lahko o namenski rabi prostora, prostorskih aktih, gospodarski javni infrastrukturi, varovalnih režimih, na voljo je tudi vpogled v celjski prostorski plan. Na portalu prostor.celje.si je odslej tudi Servis 48, spletno orodje za prijavo poškodb, napak in drugih pripomb glede urbane opreme in urejenosti okolja v občini. Ob vzpostavitvi spletnega mesta so sicer na občini poudarili, da so vse podane vsebine izključno informativne narave in ne veljajo kot uradna informacija. Če potrebujete podrobnejše podatke in pojasnila, se morate obrniti na pristojne občinske strokovne službe. Denar za spletni portal je zagotovila občina sama, zanj je odštela slabih 75.000 evrov. (NS)